Menu Zavřít

Našla společnost Roland Berger řešení pro řeckou ekonomiku?

6. 10. 2011
Autor: profit

Na pozadí současné diskuse o euru a finanční budoucnosti Řecka, společnost Roland Berger Strategy Consultants představila plán obnovy pro řeckou ekonomiku. Cílem je chránit zemi před krachem, a zejména před vyloučením z eurozóny. Cílem je také výrazné omezení řeckého státního dluhu a zajištění stability eura.

Foto: Miloslav Hamřík

Náš plán obnovy sleduje jasný cíl: pomoci finančně churavějící Řecku restrukturalizovat svůj rozpočet a trvale stimulovat svou ekonomiku,“ říká Dr. Martin C. Wittig, generální ředitel společnosti Roland Berger Strategy Consultants.Země by unikla z dluhové pasti a stimulační balíček by podpořil růst, vytvářel nová pracovní místa, prolomil začarovaný kruh. Současně by také pomohl výrazně snížit náklady - a riziko selhání -  pro evropské partnerské země.

Cílem této koncepce je pomoci Řecku dostat se zpátky na vlastních nohy - s orientací na budoucnost a udržitelný restrukturalizační program.

BRAND24

Nejdůležitější součástí oživení návrhu je vytvoření centrálního holdingu, který by převzal řecký státní majetek, jako jsou přístavy, letiště, dálnice a nemovitostí, v celkové hodnotě asi 125 miliard eur. Tento holding by byl následně prodán evropským institucím. Řecko by pak mohlo použít výnosy ke splácení svých závazků vůči zemím eurozóny.

Více informací o plánu naleznete na webu společnosti.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).