Menu Zavřít

Nároky na připojištění budou jednodušší

25. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Evropský parlament schválil v prvním čtení návrh směrnice, která by měla usnadnit přenositelnost nároků klientů na penzijní připojištění. Směrnice stanoví minimální požadavky pro nabytí a zachování nároků na penzijní připojištění. Směrnice má platit pro všechny systémy, které nabízejí pracujícím penzijní připojištění.

Evropský parlament schválil v prvním čtení návrh směrnice, která by měla usnadnit přenositelnost nároků klientů na penzijní připojištění. Směrnice stanoví minimální požadavky pro nabytí a zachování nároků na penzijní připojištění.

CONTENT24

Směrnice má platit pro všechny systémy, které nabízejí pracujícím penzijní připojištění. Konkrétně například na smlouvy o skupinovém pojištění, systémy průběžného financování sjednané pro některou profesi či odvětví, fondové systémy nebo přislíbené důchody zaručené rezervami podniků.

Poslanci stanovili maximálně pětiletou lhůtu pro přiznání nezrušitelného nároku na důchod. Tu ale nelze uplatňovat, pokud účastník systému penzijního připojištění dovršil 25 let. Dále zpráva říká, že pokud zaměstnanec ještě nenabyl nezrušitelných důchodových nároků v době, kdy je ukončen jeho pracovní poměr, pak mu všechny dosavadní příspěvky nebo jejich odpovídající hodnota mají být vyplaceny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).