Menu Zavřít

Náměstek Šimáček odchází

15. 8. 2008
Autor: Euro.cz

Ministerstvo financí

BRAND24

Náměstek ministra financí Milan Šimáček (45) požádal o uvolnění z funkce. Přesné datum jeho odchodu ale bude záviset až na dohodě s ministrem Miroslavem Kalouskem. Informaci potvrdily dva nezávislé zdroje z ministerstva financí. Ty dále uvádějí, že Šimáček míří do soukromého sektoru, pravděpodobně ve finančnictví.
Ministr Kalousek týdeníku EURO jen stručně sdělil, že tuto informaci zatím nehodlá komentovat. Doplnil však, že se k záležitosti vyjádří tento týden.
Šimáček na ministerstvo přišel na sklonku roku 2006 z pozice poradce členky bankovní rady České národní banky Michaely Erbenové. Jako bývalý člen prezidia a později i předseda Komise pro cenné papíry (KCP), kde působil v letech 2000 až 2005, měl na ministerstvu na starosti dohled nad finančním a kapitálovým trhem.
Před svým působením v KCP v roce 2000 pracoval Šimáček od roku 1993 na pražské burze, kde naposledy vykonával funkci ředitele sekce derivátů a nových produktů. Předtím od roku 1991 působil jako vedoucí manažer sekce privatizace průmyslu na ministerstvu pro privatizaci a správu národního majetku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).