Menu Zavřít

Náměšť hledá projektanta areálu

27. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Náměšť nad Oslavou na Třebíčsku hledá projektanta zastřešení zimního stadionu a výstavby nové sportovní haly v lokalitě Na Suché louce. Stavba v hodnotě kolem 150 milionů korun by se měla uskutečnit po etapách. "Důležitým měřítkem bude schopnost projektanta spolupracovat na získání peněz z nejrůznějších zdrojů včetně Evropské unie," řekl starosta Vladimír Měrka.

Studii stavby schválili zastupitelé už před dvěma lety. „Bylo by ideální, kdyby příští rok na podzim mohly začít přípravné stavební práce,“ dodal.

BRAND24

Současný sportovní areál se zimním stadionem, dvěma fotbalovými hřišti a tenisovými kurty zásadně změní podobu. Kromě střechy nad zimním stadionem přibude i nová víceúčelová sportovní hala. Neměla by sloužit jen pro tělovýchovu, ale i pro pořádání divadelních představení, konferencí, plesů a dalších společenských akcí. Hlavní sál by měl mít podle studie galerii a vysouvací podia.

Kolem celého komplexu poblíž řeky Oslavy vznikne protipovodňová stěna, která bude zároveň sloužit jako jedna z tribun vedlejšího fotbalového hřiště. V budoucnu by zde mohl vyrůst také plavecký bazén. „Pro stavbu a pozdější provoz sportovního areálu zřejmě město zřídí právnickou osobu,“ uvedl Měrka.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).