Menu Zavřít

Nakupovat energie za velkoobchodní cenu mohou i domácnosti

23. 7. 2018
Autor: Bohemia Energy

Ještě donedávna mohly nakupovat elektřinu a plyn za velkoobchodní ceny pouze firmy. Nyní mohou tuto výhodu využívat i běžní spotřebitelé a to díky Bohemia Energy. Ta jako první nabídla prostřednictvím svého produktu Energie A++ elektřinu a plyn za velkoobchodní ceny také domácnostem. Zákazníci tak mají dlouhodobě výhodnou cenu energií a vědí přesně kolik a za co dodavateli platí.

Jak to funguje? Jednoduše. Stačí uzavřít smlouvu na dodávku elektřiny anebo plynu s produktem Energie A++. Nic dalšího není potřeba. Bohemia Energy pak dodává vybranou komoditu za velkoobchodní, tedy burzovní ceny. Ty jsou veřejně dostupné, takže si je lze kdykoli ověřit. Navíc, smlouva je na dobu neurčitou, tudíž bez závazku.

 Graf Bohemia Energy

Opravdu se to vyplatí?

Výhody Energie A++ jsou největší v obdobích poklesu burzovních cen, kdy dodavatelé energií zpravidla okamžitě nezlevňují své tradiční produkty. Ale i když v období růstu velkoobchodních cen obchodníci rovněž ihned nezdraží, jsou na tom zákazníci Energie A++ stále velmi dobře. „Na více než sedmileté historii, a to včetně období skokového cenového růstu elektřiny v roce 2011 způsobeném jadernou havárií ve Fukušimě, jsme si ověřili, že i při růstu ceny komodit je výsledná cena Energie A++ v porovnání se standardními ceníkovými produkty dlouhodobě atraktivní,“ uvádí Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy.

Transparentní řešení má budoucnost

Velkou výhodou Energie A++ je, že zákazníci vědí, kolik platí za energie a kolik platí dodavateli. Jasně vidí, že v případě poklesu ceny elektřiny či plynu na velkoobchodním trhu okamžitě poklesne cena i jim a naopak. K velkoobchodní ceně si pak Bohemia Energy kromě regulovaných poplatků účtuje stálý plat a odměnu za nákup energií a zákaznický servis. Odměna je pevně daná a s cenou energie se nijak nemění.

 Žárovka

Tento unikátní produkt najde v budoucnu uplatnění i v dalších oblastech. „Již brzy lze očekávat, že domácnosti budou postupně vybavovány tzv. chytrými elektroměry. S řešením Energie A++ budeme mít tak možnost svým chováním ovlivňovat, kolik za energie zaplatíme. Například tím, že náš chytrý dům bude spouštět žrouty elektřiny v těch hodinách, kdy je nejlevnější. Nebo pokud si budeme vyrábět vlastní elektřinu ze solárních panelů, využívat baterie k ukládání přebytků či budeme mít elektromobil v garáži, bude řídící jednotka sama na základě informací o ceně elektřiny na trhu rozhodovat, jak s vyrobenou elektřinou naloží, aby minimalizovala naše náklady,“ dodává Libor Holub z Bohemia Energy.

Více o řešení Energie A++ na www.reseni2plus.cz nebo se podívejte na video.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).