Menu Zavřít

Nákupní horečka Unileveru: koupí firmu od Jessiky Alba

1. 10. 2016
Autor: Tm via wikimedia (CC-BY-SA-2.0)

Chemický gigant Unilever pokračuje ve výrazných nákupech. Nyní cílí na kosmetický startup, který založila herečka Jessica Alba.

Podle zdroje CNNMoney, je v hledáčku nadnárodního koncernu společnost Honest Company. Jejím spoluvlastníkem je známá herečka Jessica Alba.

Herečka je jedním ze spoluzakladatelů startupu, který od vzniku v roce 2011 vyrostl v jednu z nejpopulárnějších kosmetických společností ve Spojených státech. Tvář hollywoodské hvězdy společně s apelem na zdravý životný styl udělaly své.

Honest Company, která vyrábí a prodává nejen netoxické kosmetické výrobky, ale také čistící prostředky nebo pleny, má podle odhadů hodnotu 1,7 miliardy dolarů.

Plánovali IPO

Loni v srpnu firma získala investici ve výši sto milionů dolarů. O peníze však po tom, co musela hájit nezávadnost své kojenecké výživy, přišla.

Unilever, který ovládá značky jako Dove, nebo Axe, se letos pustil do nákupů na startupové scéně. V červenci koupil za miliardu dolarů výrobce zboží pro pánské holení Dollar Shave Club.

BRAND24

Začátkem roku se objevily spekulace o tom, že Honest Company hodlá nabídnout akcie firmy formou primární veřejné nabídky. Od úpisu ale ustoupila, což podle odborníků zapříčinil zájem velkého investora, kterým byl zjevně Unilever.


Čtěte také:

Unilever ČR se dostal do stamilionového zisku

Unilever končí výrobu v Česku, propustí přes 600 lidí


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).