Menu Zavřít

Najděte s naší pomocí v Číně výhodného obchodního partnera

23. 6. 2009
Autor: profit

Uvažovali jste už o Číně jako o možném zdroji levnějších nákupů hotových výrobků či vstupů do vaší výroby, ale nevíte, zda se vám to vyplatí?

Author: Profit

Zapojte se do našeho nového projektu, které jsme připravili s Centrem pro hospodářskou spolupráci s Čínou a získejte zdarma kontakty na čínské firmy včetně jejich cenové nabídky. Máte také šanci vyhrát cestu zdarma do Číny v rámci podnikatelské mise.

V poslední době jsme svědky silných otřesů ve světové ekonomice, média plní zprávy a analýzy věnující se ekonomické krizi. Její následky se nevyhýbají ani českým podnikatelům. Pokles zakázek a celkové zpomalení ekonomické výměny zatěžuje všechny podnikatele, kteří jsou tak vystaveni novým výzvám a nutnosti hledat cestu ven z tíživé situace.

Při hledání řešení v podobě možnosti levnějších nákupů materiálu, polotovarů, komponent či hotových výrobků, nebo naopak hledání nových trhů a exportu vlastních produktů pak mnozí podnikatelé začínají uvažovat o Číně. Základní otázkou, kterou pak řeší, zpravidla je, zda je možné v Číně nalézt výrobce, který by splňoval jejich požadavky na kvalitu za výhodných cenových podmínek.

Pokud i vy o Číně uvažujete, ale nevíte, zda by pro vaši firmu mohla být spolupráce s čínskými podnikateli přínosem, pak právě pro vás je určen nový projekt pod názvem „Najděte svého obchodního partnera v Číně“, který připravilo Centrum pro hospodářskou spolupráci s Čínou ve spolupráci s týdeníkem Profit a cestovní agenturou Fly United.

Čeho se projekt týká? Cílem projektu je pomoci podnikatelům při navazování obchodních kontaktů v Číně a přispět k minimalizaci rizika případného výběru nevhodného čínského partnera. Celý projekt je rozdělen do dvou základních etap. První etapa je určena pro podnikatele z celé ČR, kteří uvažují o čínském trhu jako o příležitosti pro další rozvoj. V jejím rámci tak mají všichni přihlášení možnost nechat si zpracovat cenovou nabídku čínských výrobních firem na produkty, které je zajímají. Na základě vašeho zadání pro vás najdeme a oslovíme vhodné čínské firmy. Vstoupíme s nimi do jednání a připravíme jejich cenovou nabídku, kterou vám pak včetně kontaktních údajů zdarma předáme k dalšímu využití. Zda si získané kontakty dále rozpracujete sami nebo využijete služeb Centra pro hospodářskou spolupráci s Čínou, pak záleží jen na vás. Ve druhé, doplňkové etapě bude pro zájemce připravena hromadná podnikatelská cesta do Číny, během níž budou mít přihlášení účastníci možnost osobně se setkat se zástupci čínských firem vybranými během předchozí etapy, případně přímo navštívit jejich výrobní provozy. Program cesty bude navíc doplněn o kulturně-poznávací aktivity tak, abyste měli možnost poznat Čínu také z jiné než obchodní stránky. Co můžete svojí účastí získat?

• Zapojením do projektu získáte příležitost prověřit si, zda vám Čína může nabídnout to, co pro své podnikání hledáte, a za jakých cenových podmínek. To vám otevře prostor pro další úvahy o levnějších vstupech do vaší výroby, případně o doplnění portfolia výrobků, které nabízíte svým zákazníkům.

• Navíc bude z přihlášených podnikatelů vylosován jeden, který bude mít možnost zdarma se zúčastnit připravované cesty. Co vás to bude stát?

• Účast v první etapě projektu je spojena s registračním poplatkem ve výši 500,- Kč. Veškeré výstupy v rámci etapy jsou pak poskytovány zdarma.

• Účast ve druhé, dobrovolné etapě, je spojena s úhradou účastnického poplatku. Ten bude spolu s programem cesty zveřejněn na stránkách projektu v dostatečném předstihu.

Jak postupovat?

V odkazu níže v boxu naleznete elektronický formulář, do kterého máte možnost zadat svůj požadavek na čínské firmy. Jeho přijetí Vám bude potvrzeno pracovníky Centra pro hospodářskou spolupráci s Čínou a budete vyzváni k úhradě registračního poplatku. Po jeho úhradě zahájíme zpracování Vašeho požadavku a budeme Vás kontaktovat se zjištěnými informacemi.

Formulář pro zadání požadavku najdete zde: http://www.china-business.cz/cz/novy-projekt/zadejte-svuj-pozadavek/ Další dotazy na: 577 210 729 nebo e-mailem na adresách krizka@jvmrpic.cz a nejedly@jvmrpic.cz

Do kdy je možné se přihl&aacu
te;sit?

Projekt bude zahájen 1.7.2009 a jeho první kolo poběží do konce září 2009. Podnikatelská cesta je pak předběžně plánována na listopad 2009.

Hlavními partnery projektu jsou:

• Centrum pro hospodářskou spolupráci s Čínou při společnosti JVM-RPIC, spol. s r.o.

Centrum zajišťuje odbornou stránku zpracování požadavků českých podnikatelů a program závěrečné cesty. Více informací o Centru naleznete na www.china-business.cz

• Týdeník Profit

Týdeník Profit představuje hlavního mediálního partnera projektu. Na jeho stránkách budete mít možnost sledovat vývoj celého projektu a doprovodné články věnující se obchodování s Čínou

BRAND24

• Cestovní agentura Fly United

Fly United (www.flyunited.cz) na základě svých dlouholetých zkušeností s leteckou dopravou a ubytováním podnikatelů připravuje technickou stránku podnikatelské mise.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).