Menu Zavřít

Nadace Proměny vyhlašuje granty na stavbu parků

3. 3. 2010
Autor: profit

Nadace Proměny vyhlašuje grantovou výzvu na výstavbu či rekonstrukci veřejného parku. Vítěz soutěže získá příspěvek ve výši až 25 milionů korun.

Autor: Martin Siebert

BRAND24

O výjimečný grant mohou žádat města a obce od osmi tisíc obyvatel. Uzávěrka žádostí je 31. května 2010, výběr vítězného projektu se předpokládá do konce letošního roku. „Součástí projektu realizovaného v úzké spolupráci nadace a vybraného města jsou například architektonická soutěž na návrh nového parku, zpracování všech stupňů projektové dokumentace, samotná stavba, kromě toho také průběžné odborné konzultace nebo nejrůznější aktivity se zapojením místní veřejnosti,“ přibližuje princip podpory ředitelka nadace Gabriela Navrátilová. Podpora veřejným městským prostranstvím je podle ní v takové šíři ojedinělá.

Nadace hodnotí, kromě potenciálu samotného prostoru, také možný přínos plánované proměny pro život obce, řešení návaznosti projektu, jeho veřejnou podporu nebo nosnou myšlenku, která je součástí žadatelem předkládaného záměru. Vítěz grantového řízení může díky nadačnímu příspěvku získat prostředky na pokrytí větší části nákladů projektu, zbývající část hradí z vlastních zdrojů. Dokončení proměny parku lze očekávat na konci roku 2013, v následujících třech letech může město u nadace žádat o další příspěvek, který je určený na údržbu obnoveného veřejného prostoru.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).