Menu Zavřít

Nadace AMD foundation spustila první projekt v Evropě

19. 5. 2011
Autor: profit

Pod záštitou Drážďanského centra pro média a kulturu bude 27 mladých lidí samostatně vytvářet počítačovou hru zaměřenou na společensky významné téma.

Nadace AMD foundation spustila první projekt v Evropě

Foto: Profimedia.cz

Společnost AMD a nadace AMD Foundation dnes oznámily, že v německých Drážďanech spouštějí evropskou premiéru projektu s názvem AMD Changing the Game. Projekt AMD Changing the Game je vzdělávací iniciativou společnosti AMD, která je zaměřena na rozvíjení dovedností studentů v oblasti STEM (Science Technology Engineering and Math, čili znalostí zahrnujících vědu, technologie, projektování a matematiku) formou vytváření počítačových her se společensky odpovědným přístupem.

Celkem 27 mladých lidí ve věku od 12 do 18 let navrhne během 20 setkání, jež budou mít formu workshopů, vlastní seriózní počítačovou hru se sociálním podtextem tak, aby měla dopad na komunity, v jejichž rámci se sami pohybují. Studentům budou pomáhat odborníci z oboru vývoje her, tvorby jejich grafické a zvukové podoby a programování.

CONTENT24

Z možností, které projekt AMD Changing the Game dětem a teenagerům nabízí, a z toho, že mohou společně pracovat na konceptu počítačové hry se společenskými tématy, máme velkou radost,“ řekl Daniel Setz, vedoucí projektu v Drážďanském centru pro média a kulturu. „Děti z první ruky získají nejen zkušenosti, jak moderní hry vznikají, ale co je důležitější, mají příležitost naučit se pracovat v týmech a společně a kreativně rozhodovat o podobě své hry, její zvukové podobě, konceptu a v neposlední řadě o způsobu, jak svému dílu zajistit propagaci.

„Jsme velmi rádi, když vidíme, jak projekt AMD Changing the Game mladé lidi spojuje a jak využívají moderní technologie, aby vytvořili počítačové hry se společensky podstatnými tématy,“ řekla Allyson Peermanová, prezidentka nadace AMD Foundation, která je součástí společnosti AMD. „Vytváření hry děti cenným způsobem učí řešit matematické a vědecké problémy, rozvíjí jejich schopnost spolupracovat a současně je motivuje k dalšímu studiu. Velkou radost navíc máme, když vidíme, jak se Drážďanské centrum pro média a kulturu k této iniciativě postavilo a celý program rozšířilo tak, aby zaujal i rodiče a experty z oblasti vývoje počítačových her.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).