Menu Zavřít

Na veletrh Investor za zlatem a mincemi

31. 8. 2011
Autor: profit

Příležitost jak nakoupit za výhodné ceny zlato, mince, drahé kameny a poštovní známky budou mít návštěvníci veletrhu Investor – veletrhu investic do zlata, mincí, filatelie a drahých kamenů.

Foto: Profimedia.cz

Ten od 8. do 10. září doprovodí na výstavišti v Letňanech 14. ročník veletrhu Sběratel, který je tradičně největším setkáním sběratelů ve střední a východní Evropě. Obě akce budou hostit téměř 260 vystavovatelů z 35 zemí, což je o 20 % více než v loňském roce.

Uspořádání nového veletrhu, jež se koná souběžně se zavedenou akcí, vychází z aktuálního vývoje ekonomické situace. Na veletrh Sběratel už nemíří jen sběratelé, ale v posledních dvou letech stále více návštěvníků, kteří chtějí bezpečně investovat. Na veletrhu najdou na jednom místě největší dealery z oblasti prodeje investičního zlata, numismatiky a filatelie z celého světa. Vedle firem jako jsou Česká mincovna, Slovenská mincovna, Rakouská mincovna nebo čínská China Gold Corporation; jedni z největších německých obchodníků se zlatem – společnosti Emporium Hamburg a Künker; holandský NumisCollect nebo vídeňský Rauch se bude na veletrhu vůbec poprvé prezentovat jeden z nejprestižnějších německých aukčních domů Felzmann. Své služby představí domácím investorům rovněž americké firmy Numismatic Garanty Corporation a PCGS, které posuzují pravost a garantují autenticitu při investicích do antických a historických mincí.

V čtvrtek 8. září se pak přímo na výstavišti bude konat unikátní seminář zaměřený na sběratelství a investování do zlata, mincí a filatelie, který povedou obchodníci a sběratelé s bohatou praxí z oboru. 

Na Sběrateli poprvé v historii pošta Vatikán

Letošním tahákem veletrhu Sběratel je pak účast poštovního a mincovního úřadu Vatikán, který se ve východní Evropě bude prezentovat vůbec poprvé a pořadatelé o jeho přítomnosti v Praze vyjednávali tři roky.

BRAND24

Pro návštěvníky bude i letos fungovat oblíbená a unikátní služba – možnost nechat si od nezávislých znalců zdarma ocenit nejen donesené poštovní známky, mince nebo drahé kameny. Poradenskou službu na veletrhu zajišťují autority z profesních organizací: Svaz českých filatelistů (oceňování a poradenství v oblasti filatelie), Česká numismatická společnost (oceňování v oblasti současných i historických mincí, medailí a bankovek),  Minerál & Gem (minerály, drahé kameny), Klub sběratelů telefonních karet (vše kolem karet), Muzeum cenných papírů (akcie, cenné papíry) a Klub sběratelů kuriozit (vše, co se sbírá).

Novinkou je účast Puncovního úřadu, který poskytne odborné informace o ryzosti předmětů z drahých kovů a způsobech jejího stanovení. Návštěvníkům veletrhu bude zdarma určovat použitý kov, jeho „pravost“, popř. orientačně ryzost doneseného kovového materiálu a šperků. Ženy a mládež do 18 let mají vstup na oba veletrhy zdarma.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).