Menu Zavřít

Na rozvoj chce dotace stále víc firem

20. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Malí a střední podnikatelé už požádali vládní agenturu CzechInvest o celkem 826 milionů korun v rámci programu Rozvoj. Na jednotlivé projekty mohou podnikatelé získat dotace od jednoho do 20 milionů korun. Žádosti směřují do technologického vybavení malých a středních podniků ve vybraných regionech.

Malí a střední podnikatelé už požádali vládní agenturu CzechInvest o celkem 826 milionů korun v rámci programu Rozvoj. Na jednotlivé projekty mohou podnikatelé získat dotace od jednoho do 20 milionů korun.

BRAND24

Žádosti směřují do technologického vybavení malých a středních podniků ve vybraných regionech. Investicemi do moderních technologií se výrazně napomáhá rozvoji firem ve vybraných regionech a odvětvích české ekonomiky. Konkrétně mohou podnikatelé získat dotace například na nákup strojů a zařízení, včetně řídicích softwarů, u nichž je žadatel prvním uživatelem.

„O tento program byl ze strany podnikatelů nebývalý zájem. O tom svědčí i fakt, že jsme přijali o třetinu více žádostí než v minulém období,“ říká Roman Čermák, generální ředitel agentury CzechInvest a dodává, že jde o pozitivní signál stoupající důvěry podnikatelů v evropské dotace.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).