Menu Zavřít

Na půdorysu mozkového trustu Institut 2080 vzniká nová strana

13. 7. 2015
Autor: Archiv E15

Co mají společného ekonom Pavel Kohout, vedoucí partnerka Ernst & Young Magdalena Souček, exmanažer GE Money Bank a ředitel ruské Alfa Banky Petr Šmída, politolog a ekonom Petr Robejšek, geolog Václav Cílek, exministryně informatiky Dana Bérová nebo diplomat a možný kandidát na prezidenta Petr Kolář? Zdánlivě nic.

Podle zjištění týdeníku Euro je ale od dubna spojuje účast v Institutu 2080. Think tanku, který v tichosti směřuje k tomu, aby se stal jádrem nové politické strany. Jeho členové to zatím oficiálně popírají, nicméně institut podle zjištění Eura již mezi byznysmeny sonduje možnost financování.

O administrativní řízení institutu se stará právnička Dagmar Morozová, její manžel Michal – bývalý náměstek ministra vnitra – s institutem spolupracuje jako analytik.

Mozkový trust pro společenskou odpovědnost

Institut se charakterizuje jako „mozkový trust“ a účastníky projektu spojuje dle jejich vyjádření především „společenská odpovědnost“. „Hledáme a zapojujeme skutečně lidi schopné a ochotné angažovat se ve prospěch celé společnosti,“ lákají zakladatelé další persony. Počet angažovaných či sympatizujících osobností se již údajně blíží k padesátce.

„Mám-li jmenovat to, v čem je institut v českých podmínkách jedinečný, tak je to jeho striktně prakticko-politické zaměření. V našich expertních skupinách najdete podnikatele stejně jako profesory,“ tvrdí politolog Petr Robejšek žijící dlouhodobě v Německu.

Celý článek najdete v dnešním vydání týdeníku Euro


Čtěte také:

Pavel Kohout: Evropská jednota za všechny peníze

BRAND24

Penzijní reforma nezvýší zadlužení státu, tvrdí ekonom Pavel Kohout

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).