Menu Zavřít

Na klobásu nemůžu, sleduje mě rozvědčík

21. 3. 2005
Autor: Euro.cz

Jako student jsem si přivydělával prací pro pražský magistrát. Spolu se dvěma kamarády jsme předstírali skupinu anglicky mluvících turistů, cestujících taxíkem. Cílem bylo zkontrolovat drožkáře v hlavním městě, jestli nepodvádí cizince. Na konci trasy čekali za rohem policajti a řidiče ihned zkontrolovali.

Jako student jsem si přivydělával prací pro pražský magistrát. Spolu se dvěma kamarády jsme předstírali skupinu anglicky mluvících turistů, cestujících taxíkem.

Cílem bylo zkontrolovat drožkáře v hlavním městě, jestli nepodvádí cizince. Na konci trasy čekali za rohem policajti a řidiče ihned zkontrolovali. Sem tam nevydal někdo účtenku, ale kupodivu nás nikdo příliš neokradl.

Už jsem si začínal myslet, že jsou taxikáři v Praze poctiví. Šéf obchodní inspekce mě ale v tomto čísle Profitu vyvedl z omylu. „Taxikáři mají, podobně jako třeba Vietnamci, svou rozvědku. Proto nyní občas na týden stáhneme do metropole inspektory z Brna, které neznají, a pak jsou dost překvapení,“ říká ředitel Pěkný. Takže nikoli poctivost řidičů, ale dobrá práce jejich rozvědky! Za chvíli začnou její chapadla sahat až do Brna a pak bude muset inspekce posílat do Prahy kontrolory z Bratislavy nebo Vídně.

BRAND24

Ředitel ČOI vlastně nechtěně potvrdil, jak je korupce v České republice bezbřehá. Kdejaký stánkař už má na magistrátu či na inspekci svého agenta. Určitě už mají svoje zvědy i ukrajinští klobásáři na Václavském náměstí, kam s oblibou chodím na párek. Vidí mě, jak vycházím z redakce a prodavač, neboje se kontrol, už vytahuje podměrečnou klobásu. Nebudu tam již raději chodit, a to i z dietních důvodů. Ale co když mají svoji rozvědku i hospodští, řezníci a zelináři? S tím už nehnou ani inspektoři z Palerma!

O autorovi| šéfredaktor

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).