Menu Zavřít

Na dotace do vzdělání je připraveno 1,3 miliardy korun

2. 9. 2009
Autor: profit

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyzývá k předkládání žádostí o dotace zprogramu Školicí střediska, ve kterém je pro podnikatele a ostatnížadatele připravena miliarda korun. Dalších 300 milionů korun mohoupodnikatelé získat z globálního grantu Educa.

Autor: Martin Siebert

Příjem žádostí z grantu Educa už byl zahájen, žádosti o dotaci z programu Školicí střediska bude agentura CzechInvest vybírat od listopadu. Program je součástí operačního programu Podnikání a inovace a podpoří budování či modernizaci infrastruktury pro vzdělávání. „Možnost získat dotaci mají projekty výstavby, pořízení, rekonstrukce či modernizace vzdělávacích prostor, dále jejich vybavení, zařízení školicími pomůckami, programy nebo předměty, které jsou nezbytné pro zařízení a provoz tréninkového centra,“ říká šéfová CzechInvestu Alexandra Rudyšarová.

Na jeden projekt lze z programu Školicí střediska získat dotaci v minimální hodnotě 200 tisíc a maximální 100 milionů korun. „Podpořit lze projekty, které jsou realizovány na území republiky, mimo hlavního města Prahy,“ podotýká mluvčí CzechInvestu Lucie Kocourková.

CONTENT24

Globální grant Educa naopak podporuje vzdělávání zaměstnanců. Nelze z něj ale dotovat jazykové vzdělávání obecného charakteru, školení obecných počítačových dovedností, ani školení tzv. měkkých dovedností, kam patří třeba prezentační dovednosti, komunikační dovednosti, zvládání stresu a podobně.

Maximální výše dotace z globálního grantu činí osm milionů korun na jeden projekt situovaný mimo Prahu. „Příjem žádostí o dotaci z globálního grantu je právě ve své polovině. Od počátku července jsme od podnikatelů obdrželi 46 projektových žádostí v celkové hodnotě přesahující 139 milionů korun, tedy průměrně tři miliony korun na jeden projekt,“ uvedla Rudyšarová. Příjem žádostí o dotaci z grantu Educa skončí 30. října.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).