Menu Zavřít

Mott MacDonald byl neoprávněně vyloučen ze soutěže o metro

10. 3. 2010
Autor: profit

Pražský dopravní podnik neoprávněně vyloučil z půlmiliardového tendru na novou trasu metra D společnost Mott MacDonald Praha. Firmu, která nabídla nejnižší cenu, musí vrátit do soutěže.

Autor: Profit

CONTENT24

Rozhodnutí dopravního podniku o vyloučení firmy z tendru zrušil antimonopolní úřad. „Zadavatel vyloučením uvedeného uchazeče porušil zákon o veřejných zakázkách,“ uvedl předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj. Svým postupem mohl podnik podle něj podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. Dopravní podnik neuvedl, z jakých důvodů považuje nízkou nabídkovou cenu za neopodstatněnou a proč nesplnila kvalifikaci.

Dopravní podnik v tendru hledá firmu na zpracování projektové dokumentace pro územní a stavební řízení a výkon autorského dozoru na stavbu části trasy D. Zakázku vyhlásil loni v květnu. První etapa trasy D bude zahrnovat deset stanic z Písnice až na náměstí Republiky. Nová trasa metra by měla být dlouhá téměř 11 kilometrů, podnik předběžně odhaduje náklady na 30 miliard až 35 miliard korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).