Menu Zavřít

Mošnovské letiště má novou halu

26. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Letiště v Mošnově na Novojičínsku, které bylo před pár měsíci pojmenováno po Leoši Janáčkovi, loni poprvé ve své historii odbavilo více než 300 tisíc pasažérů. Oproti roku 2005 se jejich počet zvýšil o 13,1 procenta. Počet cestujících mošnovského letiště roste mnohem rychleji než například v pražské Ruzyni, kde se loni zvýšil o 7,5 procenta.

Na růstu počtu pasažérů se nejvíce projevil zvýšený zájem cestujících o charterové lety, které využilo k dopravě zejména na dovolenou o 13,3 procenta více lidí než loni. Počet cestujících na pravidelných linkách do Prahy a Vídně se zvýšil o 12,7 procenta.

Ještě vyšším tempem rostla nákladní doprava, hmotnost přepraveného zboží a poštovních zásilek. Meziročně se zvýšila téměř o čtvrtinu na více než 2000 tun.

BRAND24

Kraj loni otevřel novou odletovou halu, která umožní odbavení až 1,5 milionu lidí. Díky příchodu nových investorů do regionu poroste i nákladní doprava, připravuje se proto výstavba nového cargo terminálu.

Letiště patří Moravskoslezskému kraji, který do něj od roku 2004 investoval téměř 440 milionů korun. Do budoucna radní plánují prodej části akcií strategickému partnerovi, jenž by v areálu zajistil nové investice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).