Menu Zavřít

Moravskoslezský kraj hledá Stavbu roku

16. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Stavební firmy, projektanti, investoři i majitelé objektů ze severní Moravy a Slezska se letos poprvé v historii regionu utkají o titul Stavba roku Moravskoslezského kraje. Do prvního ročníku soutěže mohou přihlásit všechny stavby dokončené a zkolaudované v posledních dvou letech.

BRAND24

Odborná porota bude stavby hodnotit v pěti kategoriích: občanská vybavenost, bytové domy, rodinné domy, průmyslové stavby a dopravní, inženýrské a vodohospodářské stavby. Formulář pro přihlášení stavby a další informace najdou zájemci na www.stavbamsk.cz.

Stavební výroba v kraji díky příchodu nových investorů roste, firmy v regionu přitom mají obavy z nedostatku kvalifikovaných pracovníků v oboru a hovoří doslova o krizi. „Bohužel, i letošní přijímací zkoušky na naše střední školy tento trend potvrdily, opět se nepodařilo ve stavebních oborech naplnit třídy,“ uvedl hejtman kraje Evžen Do prvních ročníků stavebních oborů nastoupilo v regionu v září 450 učňů, kapacita přitom byla 1130 míst. Podle statistik hrozí, že za několik let budou muset firmy z Moravskoslezského kraje, který trápí téměř 14procentní nezaměstnanost, dovážet zedníky a pracovníky dalších odborných profesí z jiných regionů i ze zahraničí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).