Menu Zavřít

Moderní rodinné domy na dosah Prahy i Karlštejna

20. 10. 2014
Autor: Redakce

Nízkoenergetické, zděné domy s interiéry podle nejmodernějších trendů pro ty, kteří naplno pracují ve městě a klid a pohodu si vychutnávají na venkově. Projekt rodinných domů Na Malé Růži v Drahelčicích u Prahy kolauduje letos v listopadu už svoji druhou etapu. Stejně jako v úspěšné první fázi i nyní jsou řadové domy a dvojdomy stavěné na míru hlavně mladým rodinám, preferujícím moderní bydlení v přírodě a zároveň snadnou dostupnost metropole.

Druhá etapa projektu Na Malé Růži čítá 40 řadových rodinných domů a 5 dvojdomů s dispozicemi 4+1 a 4+kk. V rámci celého projektu bude postavena i nová mateřská škola, kterou vybuduje přímo investor, společnost Rudná Development, člen skupiny F&S Invest. Projekt získal důvěru České spořitelny, která se stala jeho financujícím partnerem.

Více než stometrový obytný prostor řadových domů je koncipován velmi prakticky. Obývací pokoj s jídelnou zaujímá většinu celého prvního podlaží, a umožňuje tak společné trávení volného času. Navazující kuchyně je součástí otevřeného prostoru, zároveň je situována tak, aby její provoz nerušil ani ve chvílích, kdy obývací pokoj slouží členům rodiny výhradně k relaxaci a odpočinku. Na útulnosti domova může přidat ještě krb nebo krbová kamna, pro jejichž instalaci je společný prostor připraven. Z obývacího pokoje vede do vyššího patra elegantní samonosné schodiště z bukového dřeva.

První podlaží navíc opticky zvětšuje prosklená stěna se vstupem na terasu a zahradu, kde soukromí zajišťuje dřevěná zástěna oddělující jednotlivé domy. Velkorysé dispozice v prvním podlaží se týkají rovněž vstupní chodby. Po ruce je toaleta s umývátkem a komora, která může sloužit i jako šatna.

Druhé podlaží řadových domů Na Malé Růži poskytuje dostatek soukromí jednotlivým členům rodiny. Hlavní ložnice disponuje vlastní koupelnou s toaletou a rovněž i stále oblíbenější vlastní šatnou. Ostatní dva pokoje, určené primárně dětem, mají k dispozici další společnou koupelnu s WC. V koupelnách je použita sanitární keramika značky Vitra. I když je v obou podlažích pamatováno na dostatek úložných prostor, bonusem jsou ještě podkrovní prostory, kam vedou výsuvné schody. Podkroví tak nabízí další místa například pro uložení sezonního sportovního vybavení, jako jsou lyže, snowboardy či sáňky.

Podobně řešené jsou také interiéry dvojdomů o ploše 125 čtverečních metrů s dispozicemi 4+kk. Dvojdomy se odlišují hlavě většími zahradami a vestavěnou garáží, na rozdíl od venkovních parkovacích stání u řadových domů. Před každým řadovým domem je tedy místo na dvě parkovací stání, u dvojdomu pak jedno stání v garáži a jedno stání před domem.
Ruku v ruce se současnými trendy bydlení jde nízkoenergetický standard domů s energetickým štítkem kategorie B – budova úsporná, což poznají uživatelé domu na výrazně nižších provozních nákladech při vytápění zemním plynem. Účinnost vytápění zvyšuje použitý moderní materiál – vápenopískové zdivo VAPIS s výbornými tepelně izolačními vlastnostmi.

V současné době se doprodávají zbývající domy z etapy projektu Na Malé Růži. O tom, že architektura projektu, pod níž jsou podepsána studia GWE, Architektonický atelier ABV a LINE Architektura, na náročném rezidenčním trhu zaujala, svědčí i dvě ocenění v soutěži Realitní projekt roku 2013, a to Cena architektů a Cena odborné poroty.

Pro konkrétní představu o rodinném bydlení v Drahelčicích developer připravil dva vzorové domy, kam se mohou zájemci podívat každou sobotu od 10 do 16 hodin nebo jakýkoli jiný den po předchozí domluvě. „Hlavním cílem při zařizování bylo sestavení celku, který bude funkční, cenově dostupný, spolehlivý a ztvárněný v příjemném, moderním stylu. Smyslem tohoto řešení bylo ukázat variabilitu prostoru, který se dokáže přizpůsobit rozličným potřebám a vkusu klientů,“ zdůrazňuje architekt Deniz Baytin. Ceny domů Na Malé Růži začínají na 3 400 000 korun bez DPH včetně pozemku.

„Projekt nevnímáme jako satelit. Bezprostředně navazuje na stávající zástavbu obce, veškerá infrastruktura včetně komunikací, vybudovaného dětského hřiště a zeleně je řešena velmi velkoryse,“ připomíná Ing. Lenka Livorová, generální ředitelka společnosti F&S Invest a.s. Architektura totiž zohledňuje lokalitu, v níž vzniká, a domy proto mají sedlové střechy a nepřevyšují tradiční venkovskou zástavbu. Drahelčice, vzdálené od hlavního města pouhých pět kilometrů, ve svém nejbližším okolí nabízí kompletní občanskou vybavenost. V sousední Rudné jsou mateřská škola, základní škola i zdravotní středisko, obchody a restaurace. K obchodní zóně a stanici metra na Zličíně trvá cesta příměstským autobusem jen čtvrthodinu, autem je Praha dostupná do deseti minut.

Drahelčice jsou součástí nejstaršího turistického regionu Karlštejnsko a obcí prochází značená cyklotrasa. Na kole se odtud dá vyrazit na Karlštejn, Křivoklát nebo do jeskyní Českého krasu. V nedalekých Nučicích u Rudné je jízdárna. Milovníci golfu se během pár minut dostanou do Golf Resortu Albatross ve Vysokém Újezdě nebo na karlštejnský green. „Pro mladé lidi, kteří touží po zklidnění dosavadního životního stylu a založení rodiny, nabízíme pohodlné a příjemné bydlení. Domy už mají ve svém základu množství nadstandardních prvků, takže každý náš klient získá hotové bydlení bez nutnosti dalších větších investic,“ shrnuje Lenka Livorová přednosti bydlení Na Malé Růži.

Více informací na www.namaleruzi.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).