Menu Zavřít

Mobily, které posílají videoklipy a fotografie

27. 10. 2003
Autor: Euro.cz

VÝROBCE SPOTŘEBNÍ ELEKTRONIKY, MOBILNÍCH TELEFONŮ A VÝPOČETNÍ TECHNIKY SAMSUNG VIDÍ BUDOUCNOST TELEKOMUNIKACÍ V BEZDRÁTOVÉM PŘENOSU DAT. POČÍTÁ OVŠEM I S TÍM, ŽE SE BUDOU VYUŽÍVAT MNOHÁ DALŠÍ ŘEŠENÍ, JAKO JSOU OPTICKÉ TECHNOLOGIE, DOMÁCÍ A KANCELÁŘSKÉ SÍTĚ.

Společnost Samsung chce osvobodit všechny zákazníky od časového a prostorového omezení při přístupu ke službám, které chtějí,“ řekl výkonný viceprezident Sang Jin Park. Nejnovější mobily se proto sbližují s počítači, umějí komunikovat s běžnými kancelářskými programy a dokáží komunikovat nejen hlasem, ale i odesílat videonahrávky či fotografie. Podívejme se tedy, co dnes mobily dokáží. Všechny se začnou prodávat na tuzemském trhu v nejbližších týdnech.

SGH-P700

Stal se spíše zařízením pro zábavu než skutečným telefonem. Kromě telefonování umožňuje sledovat televizi, fotografovat a je vybaven polyfonním zvoněním.

SGH-E700

Je určen pro uživatele, kteří chtějí mít špičkovou technologii v módním balení. Umožňuje pořizovat a odesílat snímky. Navíc velmi oblíbená funkce autoportrétu umožňuje uživatelům zachycovat vlastní snímky a nastavit je jako tapetu. Noční režim prosvětlí všechny snímky pořízené v tmavých podmínkách nebo v noci.

SGH-I500

Využívá operační systém Palm OS 5, jeho fotoaparát má rozlišení jeden milion pixelů (což pořád stačí jen na internetové prezentace a ne na tisk fotografií). Telefon je kompatibilní se všemi přenosnými počítači, které využívají systémy Palm.

SGH-I700

Mobilní inteligentní terminál založený na operačním systému Pocket Office kromě toho umí fotografovat a přehrávat multimediální zprávy.

SGH-D700

Je souputníkem modelu i700, ale použitý operační systém se jmenuje Symbian.

SGH-Z100

Má zabudovanou videokameru, podporuje stahování a přehrávání videa v mobilním telefonu.

SGH-I505

Dokáže přehrávat i posílat fotografie, zvukové nahrávky i videoklipy.

BRAND24

SCH-W110

Podporuje obousměrné videokonference v reálném čase. Kromě toho si jeho majitelé mohou vybrat filmy nebo jiné multimediální snímky, které chtějí v telefonu vidět, stáhnout si je a uložit do telefonu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).