Menu Zavřít

Mnichovo Hradiště přemění náměstí

27. 2. 2006
Autor: Euro.cz

Radnice v Mnichově Hradišti na Mladoboleslavsku chce zhruba do konce března upřesnit návrhy na chystané rozsáhlé změny v centru města. Jejich součástí je přemístění autobusového nádraží na Masarykově náměstí na vybranou lokalitu u vlakového nádraží. „Zásadně se změní i celková podoba náměstí,“ řekl starosta Jaroslav Myška.

CONTENT24

Město si již nechalo zpracovat tři architektonické studie, které řeší budoucí podobu náměstí. Žádnou z nich jednoznačně nevybralo, ale chce ze všech použít nejvhodnější návrhy. Všechny tyto investice bude schopno město uskutečnit až v následujících letech podle finančních možností.

Všechny studie počítají s tím, že současnou asfaltovou plochu nahradí po přemístění autobusového nádraží dlažba, že zde přibude zeleně a všechny také navrhují v různém rozsahu parkovací možnosti. Nových parkovacích míst by mohlo vzniknout na náměstí 60 až 98. Uvažované náklady na rekonstrukci náměstí se podle jednotlivých autorů studií pohybují v širokém rozmezí asi od 40 až do 140 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).