Menu Zavřít

Mluví cizí řečí

21. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Firemní management

BRAND24

Finanční ředitelé a ředitelé oddělení informačních technologií (CIO) vidí v mnoha firmách své role tak různě, jako by každý pocházel z jiné planety. Konstatuje to alespoň evropský výzkum společnosti PricewaterhouseCoopers a CFO Europe Research Services, založený na on-line průzkumu a osobních rozhovorech.
Výsledky ukazují, že ředitelé přes informační technologie vnímají finanční šéfy lépe, než je tomu naopak. Skoro 60 procent ředitelů IT totiž považuje vůdčí schopnosti finančních ředitelů a jejich schopnost spolupracovat a dlouhodobě plánovat za „vynikající“. Ale jen zhruba 30 procent finančních ředitelů přisuzuje tyto vlastnosti svým protějškům v informačních technologiích.
„Vztah mezi finančním oddělením a IT bude vždy do určité míry vztahem lásky a nenávisti. Naše zkušenost nicméně ukazuje, že v praxi si obě strany musejí vyjít vzájemně vstříc. Ve firmách, v nichž tento vztah dobře funguje, mají CIO obyčejně velmi dobré povědomí o obchodní činnosti a finančních důsledcích,“ domnívá se Jiří Halouzka z PricewaterhouseCoopers Česká republika.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).