Menu Zavřít

Ministrem financí Kalousek, vnitro připadne Johnovi

30. 6. 2010
Autor: profit

Lídři tzv. koaliční devítky se dohodli na obsazení vlády. Ministrem financí bude první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, ministrem vnitra předseda Věcí veřejných (VV) Radek John a resort obrany povede Alexandr Vondra z ODS.

Miroslav Kalousek

Autor: Jakub Hněvkovský

BRAND24

Silnou pozici bude mít premiér Petr Nečas (ODS), který uvedl, že bude mít na starosti koordinaci reforem rozpočtu včetně daní, zdravotnictví a sociálních věcí včetně důchodů. ODS bude mít ve vládě též ministerstvo spravedlnosti, které povede stranický místopředseda Jiří Pospíšil, jež tento úřad už řídil ve vládě Mirka Topolánka. Ministrem životního prostředí bude místopředseda Pavel Drobil a zemědělství nynější náměstek ministra financí Ivan Fuksa. Ministerstvo průmyslu a obchodu připadne ekonomickému expertu ODS Martinu Kocourkovi.

„Véčka“ získají ministerstvo školství pro místopředsedu Josefa Dobeše, ministerstvo pro místní rozvoj pro Kamila Jankovského a dopravy pro poslance a svého sponzora Víta Bártu. Ministerstvo zahraničí povede předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, ministrem práce a sociálních věcí bude místopředseda této strany Jaromír Drábek. V čele ministerstva zdravotnictví usedne Leoš Heger a ministerstva kultury berounský starosta Jiří Besser. Poměr křesel ve vládě bude šest pro ODS, pět pro TOP 09 a čtyři pro VV.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).