Menu Zavřít

Miliardový byznys s krásou živí senioři

11. 6. 2012
Autor: profit

Do ordinací českých klinik estetické a plastické chirurgie míří stále častěji starší lidé. Lékaři přiznávají, že výjimkou nejsou ani osmdesátiletí pacienti. Nejvíce letí operace očních víček či prsou, lidé však objevují i nové trendy.

 

 Foto: Profimedia

Plastická chirurgie v České republice je byznys, v kterém se ročně protočí přes miliardu korun. Do ordinací předních českých plastických chirurgů míří stále více lidí, poptávku po kráse ani krize příliš neutlumila. Přesná čísla o počtu operací a obratu plastické chirurgie se nevedou, lékař Roman Šmucler, který v roce 1996 založil Asklepion-Lasercentrum Praha, odhadl tržby plastických chirurgů kolem jedné miliardy korun.

Celý byznys estetické medicíny včetně dermatologie a některých podobných oborů pak může činit asi tři miliardy korun,“ tvrdí Šmucler. K boomu plastické chirurgie v ČR došlo už před lety, teď však i díky pořadům, jako je Mladší o pár let, který vysílala televize Prima, zájem o plastiky zažívá opět renesanci. A to zejména u starších klientů.

Které operace Češi nejčastěji vyhledávají?

Jaké jsou poslední světové trendy v byznysu s krásou?

BRAND24

Na kolik přijdou jednotlivé operace?

Odpovědi na tyto a další otázky čtěte v aktuálním vydání týdeníku PROFIT, které vychází v pondělí 11. června. Týdeník si můžete také předplatit - ZDE. Vyplatí se to!

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).