Menu Zavřít

Miliarda do bydlení

10. 7. 2008
Autor: Euro.cz

Davcor

BRAND24

V pražských Košířích vyroste nedaleko usedlosti Cibulka soubor 200 nových bytů. Developer Davcor do nich plánuje investovat 40 milionů eur, tedy přibližně 938 milionů korun.
Stavba má začít na jaře příštího roku jen kousek od přírodní rezervace Vidoule. První byty chce společnost dokončit na konci roku 2010. „Z bytového spektra nás nezajímá nejlevnější ani nejdražší bydlení,“ uvedl David Werry, ředitel a spolumajitel společnosti. Cena nejlevnějších bytů by prý měla začínat na 60 tisících korunách za metr čtvereční. Součástí základního vybavení každého bytu bude jízdní kolo. Developer tak chce propagovat jízdu na bicyklu jako plnohodnotnou alternativu pro automobilovou dopravu ve vnitřní části města.
Davcor zatím působí pouze na českém trhu. Firma byla založena teprve v roce 2006, vstup na bytový trh oznámila dokonce až na konci loňského roku. Její majitel Werry údajně na realitním trhu podniká již kolem 30 let. V minulosti působil ve vedení společnosti Bovis Lend Lease, která v Praze například stavěla letištní Terminál 2, nákupní centrum Chodov nebo Slovanský dům.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).