Menu Zavřít

Microsoft nabízí megabalík

1. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Nabídku na převzetí internetové společnosti Yahoo! zní na 44,6 miliardy dolarů

Americký softwarový gigant Microsoft má na poli internetu velké plány. Podal totiž 1. února rekordní nabídku na převzetí internetové společnosti Yahoo! za 44,6 miliardy dolarů v hotovosti a akciích (jde asi o 777,5 miliardy korun). Microsoft nabídl za každou akcii Yahoo 31 dolarů, což zahrnuje více než šedesátiprocentní prémii k závěrečné ceně akcií na burze Nasdaq z 31. ledna 2008.
Firma jde do riskantního souboje s dosavadní vyhledávací jedničkou – se společností Google - na rychle se rozvíjejícím trhu, kde obrat dosahuje 40 miliard dolarů. Zpráva ovšem přišla den poté, co Microsoft uvedl, že mu ve čtvrtém čtvrtletí klesl zisk o více než pětinu, a proto propustí asi sedm procent zaměstnanců.
Už loni v srpnu koupil Microsoft internetovou firmu aQuantive specializující se na „digitální marketing“. Byla to z jeho strany dosud největší akvizice, za niž si firma k tržní ceně podniku připlatila navíc 85 procent. Vyhledávač Yahoo!, jehož akcie klesly od začátku roku o osmnáct procent, nedávno provedl řadu inovací v reklamní oblasti.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).