Menu Zavřít

Město Kroměříž hodlá opravit bazén

26. 5. 2008
Autor: Euro.cz

Kroměříž se bude ucházet o dotace z evropských fondů na rekonstrukci krytého plaveckého bazénu.

Kroměříž se bude ucházet o dotace z evropských fondů na rekonstrukci krytého plaveckého bazénu. Radnice začala s přípravou projektu, díky němuž hodlá na opravu získat až 15,5 milionu korun. „Zastupitelé už také schválili podíl města na financování akce ve výši 9,5 milionu korun,“ potvrzuje starosta Miloš Malý. „Bazén byl postaven zhruba v roce 1984 a potřebuje už generální opravu technologie. Zatím se dělaly jen běžné úpravy, když některá trubka prorezavěla nebo filtr vypověděl službu,“ vysvětluje Malý.

Bazén by měl mít po rekonstrukci i zvýšené dno. Podle Malého byl současný bazén se čtyřmetrovou hloubkou stavěn i pro skokanskou desetimetrovou věž. Tu však již radnice nechala demontovat, neboť ve městě není žádný klub, který by skoky z věže do vody provozoval.

BRAND24

Vyměněna bude také technologie na úpravu vody tak, aby velký a malý bazén byly od sebe odděleny. „Malý bazén pro batolata a předškolní mládež potřebuje mít samostatné filtrování i jinou teplotu než velký bazén,“ popisuje Malý. Rekonstrukcí projdou také přilehlé prostory, sauna a bufet. Práce podle starosty začnou v létě.

Kromě rekonstruovaného bazénu by se Kroměřížané v budoucnu mohli dočkat i dalších možností pro relaxaci. Uvažuje se totiž o možnosti vybudovat poblíž krytého bazénu welness centrum se soláriem, salonem krásy, masážemi či vodními hrátkami.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).