Menu Zavřít

Mělník zkrášlí veřejná prostranství

3. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Mělnická radnice připravuje velkou rekonstrukci veřejných prostranství v historickém centru města. Výraznou proměnou by měla projít nejdříve náměstí Míru a Karla IV. a Svatováclavská ulice. Velmi hrubé odhady nákladů na tyto investice se pohybují kolem 100 milionů korun.

„Plán závisí na tom, kdy město v lokalitě dořeší problémy s kanalizací,“ upřesnil euromanažer mělnické radnice Tomáš Martinec.

BRAND24

Odborníci navrhují znovuotevřít studnu na náměstí Míru a předláždit plochu náměstí stylem, který bude zvýrazňovat tvar studny. Plánují tam také vysázet další stromy a omezit zhruba o třetinu počet parkovacích míst. Zmenšení kapacity se týká i parkoviště na náměstí Karla IV., které čeká ještě výraznější proměna včetně barevných dlažeb a nového rekreačního prostoru s fontánou. Svatováclavská ulice, která spojuje náměstí Míru s vyhledávanou lokalitou kolem zámku a chrámu sv. Petra a Pavla u vyhlídky na soutok Labe s Vltavou, má mít místo současného asfaltového povrchu přírodní dlažbu a podobu pěší zóny. Návrhy architektů komplexně řeší novou podobu veřejného osvětlení, zeleně, laviček, stojanů na kola a informačního systému.

Úbytek parkovacích míst v již tak auty přeplněném centru hodlá radnice alespoň zčásti nahradit novými záchytnými parkovišti ve větší vzdálenosti od historického jádra.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).