Menu Zavřít

Mělník má soupis ploch pro investory

2. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Mělnická radnice ukončila inventarizaci ploch pro podnikání a průmysl, která bude pomůckou pro případné menší a střední investory. Podle dokončeného soupisu má město na svém území 136 hektarů ploch, které jsou již pro podobné účely aktivně využívány.

Mělnická radnice ukončila inventarizaci ploch pro podnikání a průmysl, která bude pomůckou pro případné menší a střední investory.

Podle dokončeného soupisu má město na svém území 136 hektarů ploch, které jsou již pro podobné účely aktivně využívány. Kromě toho má 22 hektarů takzvaných greenfields, tedy dosud nezastavěných pozemků, na kterých by investoři mohli stavět na zelené louce. Největší greenfield o rozloze zhruba pěti hektarů má město za vlakovým nádražím. Dále má Mělník 33 hektarů takzvaných brownfields, tedy pozemků a budov v zastavěném území, které ztratily své původní využití nebo jsou využívány málo. Největší brownfield ve městě je areál bývalých loděnic o rozloze asi 12 hektarů.

BRAND24

„Město ale nemá vhodné plochy pro skutečně velkého investora,“ řekl vedoucí odboru výstavby a rozvoje tamní radnice Pavel Průcha. Podle něj mohou skutečně velké průmyslové plochy nabídnout investorům spíše obce v okolí Mělníka, ale město samo s velkým investorem zřejmě ani do budoucnosti příliš počítat nemůže.

Mezi velké průmyslové areály patří již dnes i mělnický přístav, který by se měl dále rozšiřovat. Město je ovšem k těmto plánům opatrné vzhledem k tomu, že veškerá doprava do přístavu po silnici i železnici jde přes obytnou zástavbu a opakovaně vyvolává kritiku obyvatel v této lokalitě. Je sice připraven plán přímého dopravního napojení z přístavu na silnici první třídy ve směru k dálnici D8, ale nejsou na něj zatím peníze.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).