Menu Zavřít

Master Internet nabízí univerzální informační systém QI

1. 1. 2021
Autor: Master Internet

Hostingová společnost Master Internet zahájila spolupráci s DC Concept a.s. a nabízí jejich elastický systém QI za měsíční poplatek. Pro firmy, které potřebují informační systém, to znamená, že nemusí investovat vysoké částky do jednorázového nákupu licencí a hardware.

Potřebujete informační systém? Pronajměte si ho jako službu

Společnost Master Internet přišla na trh s novou službou – pronájmem elastického informačního systému QI v podobě služby. Pro firmy, které potřebují informační systém, to znamená, že nemusí investovat vysoké částky do jednorázového nákupu licencí a hardware. Celé řešení si mohou pronajmout za měsíční paušál v podobě moderní cloudové služby s vysokou dostupností.

Výhody pronájmu informačního systému

Zajistit spolehlivý provoz informačního systému nasazeného ve firmě je značně nákladné. IT infrastruktura, zálohování dat, nepřetržité napájení a internetová konektivita, to jsou náklady v řádu desítek, často i stovek tisíc korun. Pokud k tomu připočítáme, že se o naše servery někdo musí starat, že mají nemalou spotřebu energie, a že nám za pár let zestárnou, tak se dostáváme na výdaje, kterých se většina začínajících firem oprávněně obává. S modelem poskytování softwaru jako služby (SaaS – Software as a Service) se otevírají nové možnosti. Jedná se totiž o způsob dodání softwaru, při kterém zákazník nemusí řešit jednorázový nákup vlastního hardware a licencí, platí pouze za službu poskytovanou přes Internet z profesionálního datového centra. Veškeré problémy in-house řešení tedy odpadají a zákazník se může více soustředit na svůj vlastní business.

Typová konfigurace za zajímavou cenu

Master Internet na svém webu připravil ukázkový informační systém za 1997,- Kč měsíčně. Tato typová konfigurace obsahuje šest nejpotřebnějších modulů pro nastartování nové firmy: Obchod, Sklady, Mzdy, Účetnictví, Finance a Majetek. Všechny části informačního systému jsou navzájem propojené, ale navíc fungují i samostatně. Po konzultaci řešení na míru si můžete pořídit docela jednoduchou aplikaci, a když se Vám osvědčí, postupně přidáte další moduly z široké nabídky systému QI podle toho, kterým směrem se vaše podnikání bude ubírat. Měsíční paušál se pak odvíjí od toho, které moduly si pronajímáte, kolik zaměstnanců bude se systémem pracovat, případně jaký vyžadujete rozsah průběžného servisu.  Master Internet

Kombinace špičkového hardware a software

Master Internet přišel s řešením, které nemá být levné na úkor kvality. Řešení je cenově dostupné i pro začínající firmy právě díky modernímu přístupu v poskytování high-end produktů. Cloudové servery, na kterých je systém implementován, mají garantovanou extrémní dostupnost (minimálně 99,99 % času bez výpadku). Tvůrcem poskytovaného software je společnost DC Concept a.s. Jejich systém QI je známý jako první elastický informační systém na českém trhu. Aktuálně jej používá téměř 20 000 uživatelů v bezmála 700 firmách a popularita systému stále roste. Hlavní výhodou systému QI je totiž široké uplatnění a flexibilita, díky které se přizpůsobí individuálním potřebám jednotlivých zákazníků.

O společnosti Master Internet

Firma působí na českém i zahraničním trhu od roku 1996 a postupně se vypracovala do pozice předního hráče na poli hostingových a telekomunikačních služeb v ČR. Nedávno přišla na trh s novinkou v podobě cloudhostingu zpoplatněného podle skutečného využití – produkt s názvem Živý server. Master Internet je dlouhodobě stabilním provozovatelem vlastních datových center v klíčových lokalitách Praha a Brno o celkové ploše více než 1000 m2. Vedle cloudových služeb poskytuje také housing, pronájem dedikovaných a virtuálních serverů s možností správy, clusterová řešení a další komplexní server-hostingové služby včetně doplňků.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).