Menu Zavřít

Martina Peřinková: A opět vstupenky

30. 7. 2012
Autor: profimedia.cz

Olympijský Londýn zažívá první skandál. Mohou za něj prázdná místa v hledištích několika sportovišť. Londýnští pořadatelé však nejsou první a zřejmě ani poslední, kterým se podobná věc stala. Jakmile se blíží nějaká významná sportovní událost, začíná boj o vstupenky. A s ním i dohady, zda je počet lístků v prodeji dostatečný. Protože to, že má stadion kapacitu 20 tisíc míst, neznamená, že bude v prodeji 20 tisíc vstupenek.

Pamatovat se musí na funkcionáře, sponzory a další, kteří si lístky nemusejí kupovat. A tak se stává, že se v prodeji objeví místo 20 tisíc vstupenek jen 15, 12 nebo třeba jen devět tisíc. Podle prvních zpráv volná místa na londýnských sportovištích pocházejí právě z těchto „volných“ vstupenek.


Čtěte také:

Olympijský ceremoniál přijde na 27 milionů liber

Zneužití olympijské symboliky ubývá

BRAND24

Británie na cestě do olympijské katastrofy


Ani sponzorské lístky nejsou nevyčerpatelné a každý nemůže
jít na finále stovky mužů. A tak se pro ty „méně“ důležité lidi připraví vstupenky na rozplavby, první kolo volejbalu a podobně. A tito lidé pak nedorazí. Prázdná místa jsou pro organizátory špatnou zprávou, ale v principu jde o totéž, jako když na fotbalových zápasech zaberou půlku stadionu „kravaťáci“. Jen je to víc vidět.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).