Menu Zavřít

Markéta Žižková: Ortel řipské poutě

26. 2. 2016
Autor: Redakce

Tradiční řipskou pouť, vrchol roku na Podřipsku, má letos „obohatit“ cenný kulturní příspěvek. Rodinám s dětmi zpestří odpoledne kapela Ortel. Ano, ta, která proslula songem Mešita a jejíž zakladatel složil hymnu zakázané Dělnické strany.

Starosta vísky pod Řípem pro to má hned několik argumentů. Pořadatelé se prý vždy snaží přilákat někoho, kdo zabodoval ve Zlatém slavíkovi. A Ortel se mezi skupinami umístil druhý. A hlavně: Karla Kryla lidé také nejdříve zatracovali. I na bezpečnostní riziko si pořadatelé posvítili. Koncert odstartuje už v jednu odpoledne.

Na ultrapravicové fanoušky tak bude vidět lépe než za tmy. Pořadatelům se už ozvali ti, kterým vystoupení Ortelu mezi kolotoči nepřipadá jako dobrý nápad. Začali sbírat podpisy pod petici za zrušení koncertu.
Uvidíme, zda to obec ve stínu Řípu přesvědčí.


Pro vyjádření postoje lidem vždy ještě zbudou sociální sítě. Na Facebooku už nejsou odkázáni na prostý like. Síť jim nově nabízí také emoce smutku a naštvání. Další emotikon má podobu srdce, rozesmátého nebo překvapeného obličeje. Tak snad si lidé ujasní, co vlastně cítí, aby z přehršle nabídek nebyli zmateni.


I na koncertech a poutích v Česku by se šiknul nápad dvou podnikatelů z Bombaje. Jejich koš po vhození odpadku zobrazí kód k Wi-Fi zdarma. A tomu rozumí mobilní bordeláři v Indii jako v Česku.


Čtěte další zápisníky redaktorů E15:

BRAND24

Jan Stuchlík: Křesťanská logika

Pavel Otto: ANO, bude líh!

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).