Menu Zavřít

Malý Švéd nabídl sportovní design

23. 11. 2009
Autor: profit

Švédské Volvo nabízí zájemcům o terénní model XC 60 možnost odlišit vnější vzhled vozu prostřednictvím sportovně vypadajícího paketu R-Design. Malé SUV dostalo také nový vysokoobjemový motor.

Autor: Volvo

S modelem XC 60 vstoupilo Volvo loni poprvé ve své historii mezi malé kompaktní SUV. Vůz jde designově ve stopách většího XC 90, ale má dynamičtější a agresivnější vzhled. V přední části se linie sbíhají ve tvaru písmene V. Charakteristická pro vůz je velká maska chladiče s rozměrným logem a tvar předních světel. Přední mlhovky jsou umístěny vysoko u kraje. Doplňky předního nárazníku a bočních lemů mají matně černou plastovou a matnou hliníkovou povrchovou úpravu.

BRAND24

TECHNICKÉ ÚDAJE
model - Volvo XC 60 3,2 Summum typ vozu - SUV objem válců - 3,2 litru max. výkon - 175 kilowattů max. rychlost - 220 km/h zrychlení 0-100 km/h - 14,2 sekundy cena (základ) - 1 285 000 Kč cena (plná výbava) - 1 695 700 Kč

Letos si zájemci o individualismus můžou ještě přikoupit takzvaný R-Design. V tomto balíčku lze pořídit jiný přední nárazník a hliníkové obložení mlhových světel. Litá kola jsou nyní pětipaprsková a mají rozměr 18 nebo dokonce 20 palců. XC 60 R-Design dostalo také výraznější prahy lakované v barvě karoserie. Jiná jsou zpětná zrcátka, jež imitují šedý kov, vzadu jsou dvě koncovky výfuku.

Interiér nabízí změn už méně. Nové jsou hliníkové pedály či volant s logem R-Design. Výkony nabízených motorů zůstávají stejné, podvozek dostal tvrdší tlumiče, světlá výška vozu zůstala nezměněna. Novinkou je ale nový benzinový agregát s objemem 3,2 litru o výkonu 175 kilowattů. Zákazník dá za takto vybavený vůz v základu 1 285 000 korun. Za plně vybavené auto, které nabízí třeba prémiový audio paket, automatickou převodovku nebo silniční informační systém, zaplatí kupec opulentních 1,7 milionu korun s DPH.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).