Menu Zavřít

Majiteli televize Nova v ČR klesl zisk o šest procent, jinde naopak rostl

26. 7. 2016
Autor: CME

Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova a další stanice, v pololetí zvýšila provozní zisk OIBDA o 18 procent na 70,7 milionu dolarů (1,7 miliardy korun). V České republice ale zisk OIBDA klesl, a to o šest procent na 33,2 milionu dolarů (815 milionů korun). Zisk za druhé čtvrtletí byl pak vyšší, než činily odhady analytiků.

OIBDA je provozní zisk před odpisy a amortizací. Dosažený výsledek nebere v úvahu výkyvy směnných kurzů.

Celkové výnosy v pololetí vzrostly o více než tři procenta na 304,2 milionu dolarů (7,5 miliardy korun). V České republice se výnosy zvýšily jen o necelé procento na 89,5 milionu dolarů.

V samotném druhém čtvrtletí zisk OIBDA vzrostl o 12 procent na 53,6 milionu dolarů. To je lepší výsledek, než čekali analytici, kteří jej v anketě agentury Reuters odhadovali na 49,2 milionu USD.

„Během druhého čtvrtletí jsme si udrželi vedoucí pozici ve sledovanosti ve všech šesti zemích. Nadále jsme investovali do naší lokální produkce, která je populární u našich diváků, a zároveň jsme snížili celkové náklady, abychom dosáhli co nejvyšší ziskovosti,“ poznamenal jeden ze dvou generálních ředitelů CME Christoph Mainusch.

Nižší zisk vykazují i Lesy ČR

Lesům ČR kvůli nižším cenám dřeva padá zisk

 Ilustrační foto

Hlavním akcionářem CME je americká mediální skupina Time Warner. Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle České republiky provozuje televize i na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.


Dále čtěte:

BRAND24

Zisk ČSA vzrostl na 72,4 milionu, nejvíce za deset let

Příjem Huawei vzrostl o 40 procent, mezi smartphony je stále třetí


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).