Výběr zpráv Protextu ČTK

Protext ČTK

Výnos z dražby sběratelské kolekce „Muži 28. října“ získají váleční veteráni a děti po úrazech

Unikátní sběratelská kolekce „Muži 28. října“ vytvořená na počest 100. výročí vzniku…

Na internetu můžete díky PayU a Google Pay platit na jedno kliknutí

Budoucnost online plateb na internetu je v jednoduchosti. Zákazník chce zaplatit snadno a…

Kávovar JURA je tradice v moderním obalu

Pokud se řekne švýcarská přesnost, zřejmě si jako první představíte švýcarské hodinky,…

Madeta rozjíždí mléčné bary. Chce se zaměřit na nemocnice

Jan Brož 06. října 2017, 12:00  -  Jan Brož
06. října 2017, 12:00

Největší tuzemská mlékárna Madeta připravuje síť vlastních bister. Prodejny s názvem Madetka budou dvojího typu. První z nich chce navázat na kdysi oblíbené mléčné bary v centrech měst. V pokročilejší fázi je však plán na zřízení prodejen se zdravou výživou v nemocnicích.

První nemocniční prodejna už od dubna funguje v Českých Budějovicích. „Měli tam nějaký ne úplně dobře využitý prostor, a tak se zeptali, jestli by do toho někdo nešel,“ popsal v rozhovoru pro týdeník Euro majitel Madety Milan Teplý, jak se nápad zrodil. Na přelomu února a března příštího roku by mělo otevřít bistro v nemocnici v Českém Krumlově a další zdravotnická zařízení jsou v jednání.

Teplý zatím nechtěl být konkrétnější. „Hodně záleží, jak se k tomu postaví krajské úřady,“ dodal. Riziko totiž vidí především v diskutované privatizaci zdravotnictví, což by pro Madetu mohlo znamenat zmaření investice. Zřízení jednoho bistra přijde na několik milionů korun.


Máslo bude stát 70 korun, odhaduje šéf Madety


Loni na podzim v Budějovicích otevřel také první mléčný bar Madetka nabízející jednoduchá snídaňová a obědová menu. Prodejna disponuje také dětským koutkem. I s „mlíčňáky“ chce Madeta expandovat do dalších měst Jihočeského kraje a také do Prahy, zatím však hledá spolehlivé partnery.

Mléčné bary byly v Česku velmi populární za minulého režimu, po roce 1989 však většina za nich postupně zanikla. To je rozdíl od sousedního Polska, kde řada z nich ustála příchod nadnárodních řetězců s rychlým občerstvením a v současnosti se těší velké oblibě mezi místními i zahraničními turisty.

Celý rozhovor s Milanem Teplým si můžete přečíst v týdeníku EURO, který vychází v pondělí 9. října

Dále čtěte:

Krávy škodí planetě: švédský farmář vyrábí mléko z ovsa

Krávami to nekončí. Úřad pro krizové stavy chce kromě živých stád i léky



Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Počet hodnocení: 1 | Průměrné hodnocení: 5.00

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Finance
Lucemburčané si odchodem do penze pohorší nejméně
Jak banka rozhodne, jestli vám dá, nebo nedá půjčku?
Jak a kde sehnat výpis z obchodního rejstříku snadno a rychle
3 tipy, jak si snížit daňovou povinnost ještě do konce roku
Kdy potřebujete výpis z katastru nemovitostí?
Auta
V Německu na zemní plyn bez mýta
Sedm ojetých aut, která se vám rozbijí už cestou z bazaru
Největší riziko smrtelné nehody vám hrozí při cestování v Libérii. Nejmenší na Maledivách
„Vodíková“ dobíjecí stanice s prezentací vozidel Zebra
Nejprodávanější značky aut na světě: Vede Toyota, nejvíc roste Mitsubishi a Lada
Technologie
OnePlus 6T přichází v edici McLaren. Má více paměti, rychlejší nabíjení a vyšší cenu
Takhle zní Mars. NASA pořídila první záznam z rudé planety
Spojení Vodafonu a UPC není jisté. Evropská komise zahájila vyšetřování
Vyšel Firefox 64. Umožňuje hromadně pracovat s panely
Instagram teď můžete používat pro hlasové zprávy jako vysílačku
Hry pro příležitostné hráče