Výběr zpráv Protextu ČTK

Protext ČTK

Nezaměstnanost je nízká, poptávka po personalistech vysoká

Nezaměstnanost v ČR se už spoustu měsíců drží na minimu. Od roku 2014 s občasnými výkyvy…

Oslavy výročí vzniku ČSR potrvají celý měsíc od 28. září

Národní oslavy 100 let Československa začnou 28. září znovuspuštěním staroměstského…

Průlom v pohledu na alternativní medicínu

Informace o předání petice na podporu biotroniky do Poslanecké sněmovny a Senátu…

Madeta rozjíždí mléčné bary. Chce se zaměřit na nemocnice

Jan Brož 06. října 2017, 12:00  -  Jan Brož
06. října 2017, 12:00

Největší tuzemská mlékárna Madeta připravuje síť vlastních bister. Prodejny s názvem Madetka budou dvojího typu. První z nich chce navázat na kdysi oblíbené mléčné bary v centrech měst. V pokročilejší fázi je však plán na zřízení prodejen se zdravou výživou v nemocnicích.

První nemocniční prodejna už od dubna funguje v Českých Budějovicích. „Měli tam nějaký ne úplně dobře využitý prostor, a tak se zeptali, jestli by do toho někdo nešel,“ popsal v rozhovoru pro týdeník Euro majitel Madety Milan Teplý, jak se nápad zrodil. Na přelomu února a března příštího roku by mělo otevřít bistro v nemocnici v Českém Krumlově a další zdravotnická zařízení jsou v jednání.

Teplý zatím nechtěl být konkrétnější. „Hodně záleží, jak se k tomu postaví krajské úřady,“ dodal. Riziko totiž vidí především v diskutované privatizaci zdravotnictví, což by pro Madetu mohlo znamenat zmaření investice. Zřízení jednoho bistra přijde na několik milionů korun.


Máslo bude stát 70 korun, odhaduje šéf Madety


Loni na podzim v Budějovicích otevřel také první mléčný bar Madetka nabízející jednoduchá snídaňová a obědová menu. Prodejna disponuje také dětským koutkem. I s „mlíčňáky“ chce Madeta expandovat do dalších měst Jihočeského kraje a také do Prahy, zatím však hledá spolehlivé partnery.

Mléčné bary byly v Česku velmi populární za minulého režimu, po roce 1989 však většina za nich postupně zanikla. To je rozdíl od sousedního Polska, kde řada z nich ustála příchod nadnárodních řetězců s rychlým občerstvením a v současnosti se těší velké oblibě mezi místními i zahraničními turisty.

Celý rozhovor s Milanem Teplým si můžete přečíst v týdeníku EURO, který vychází v pondělí 9. října

Dále čtěte:

Krávy škodí planetě: švédský farmář vyrábí mléko z ovsa

Krávami to nekončí. Úřad pro krizové stavy chce kromě živých stád i léky



Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Počet hodnocení: 1 | Průměrné hodnocení: 5.00

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Taky už vám přišel spam, že si vás někdo natočil?
Trumpovy obchodní války a proměna čínské ekonomiky
S novým školním rokem se shánějí pronájmy. Na co si dát pozor?
Od 1. října se zpřísňují podmínky k získání hypotéky!
S čím při změně zdravotní pojišťovny nepočítejte?
Auta
Políčeno na filtry pevných částic: měření emisí v Česku…
Fotogalerie: V Hannoveru se ukázala také historie nákladních aut
Peugeot má nový hybrid. Nabídne až 300 koní a prodávat se začne příští rok
Elektrická ofenzíva koncernu VW: Audi nabídne svůj Taycan a Porsche končí s dieselem
Ford Ranger Double Cab 3.2 TDCi vs. Toyota Land Cruiser 5dv. 2.8 d-4d AT: Rám proti rámu
Technologie
Apple vydal macOS Mojave: přináší tmavý vzhled a kopec novinek
Tři dny teď můžete nakupovat audioknihy za polovic. Audiolibrix slaví narozeniny
Mikrokódy proti chybě Spectre ve Windows Update rozbíjí na některých CPU přetaktování
Mozilla vynutila sběr malého objemu dat ve Firefoxech s vypnutou telemetrií
Data cennější než zlato. Proč firmy chtějí vaše osobní údaje?
Hry pro příležitostné hráče