Menu Zavřít

Maďarsko jako skrytý daňový ráj EU

13. 1. 2020
Autor: Zenron

Maďarsko, coby člen EU a Visegrádské čtyřky je historicky velkým partnerem českého zahraničního obchodu. Nízké daně a ceny spolu s geografickou blízkostí činí Maďarsko atraktivní zemí pro české podnikatele.

Daňové ráje nemusí být jen exotické destinace, ale najdete je také v Evropě. Jejich nespornou výhodou je kromě vzdálenosti, lepšího servisu či právních jistot také větší kredibilita, která umožňuje legálně podnikat a přitom platit nižší daň. Ideální volbou v těchto ohledech je v současné době především Maďarsko.

Tamní vývoj dlouhodobě směřoval k přijetí legislativy, která přiláká investory a kapitál ze zahraničí. Od roku 2017 tak země nabízí 9% sazbu korporátní daně z příjmu, která je omezena horní hranicí zisku 500 000 000 HUF, aktuálně tedy něco přes 39 milionu korun.

Menší a střední společnosti ocení v Maďarsku nízké daně, rychlé založení společnosti, která je plně funkční zpravidla do tří pracovních dnů od dodání všech potřebných dokumentů. „Dividendy, úroky z úvěru a licenční poplatky pro právnické osoby, které nejsou rezidenty v Maďarsku, jsou navíc osvobozeny od srážkové daně,” doplňuje výhody podnikání v této zemi Ing. Dávid Malcovský ze společnosti Zenron, která má v Budapešti kancelář s odborníky v oblasti daňového plánování a poradenství. „Pro založení KFT společnosti (obdoba naší s.r.o.) nemusíte jezdit do Maďarska, vše zařídíme za vás a vaši společnost registrujeme k DPH hned při založení,” dodává Malcovský.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).