Menu Zavřít

Lyžaři v Bedřichově se dočkají lepšího zázemí

7. 4. 2008
Autor: Euro.cz

Nových běžeckých tratí, ale i kvalitního zázemí se dočkají sportovci a turisté v jizerskohorském Bedřichově.

Obec tam chce vybudovat moderní lyžařský areál. Starosta Bedřichova Petr Šmaus potvrzuje, že záměr již schválili zastupitelé, v polovině dubna se ještě uskuteční jeho veřejné projednání.

Nový bedřichovský lyžařský areál vyroste v místě, které slouží již tradičně závodníkům i turistům, a to na louce pod Lesní chatou, kde končí i závod Jizerská padesátka. „V současné době je tam provizorní mobilní zázemí a při závodech se tam stavějí stany,“ dodává starosta.

BRAND24

Areál bude ze dřeva, skla a žuly. Zázemí v něm najde Jizerská obecně prospěšná společnost, která se stará o běžeckou magistrálu. Bude tam sídlit i Horská služba, závodníci, ale i všichni běžní návštěvníci magistrály. Statisícům běžkařů, kteří do Bedřichova nyní míří, chybějí šatny a také služby.

Na bedřichovském stadionu vyrostou tři vzájemně propojené budovy. Technické zázemí bude zasazeno do terénu a jeho střecha bude zatravněna. Návštěvníci tam najdou občerstvení, lyžařský a cyklistický servis, obchody a půjčovny sportovního vybavení. Zázemí bude fungovat i v létě pro tenis a nové víceúčelové hřiště. „Nepočítáme s pevnou tribunou, když bude třeba, postavíme mobilní,“ vysvětluje Šmaus. Výstavba budov se odhaduje asi na 60 milionů korun, obec na ni chce získat evropskou dotaci.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).