Menu Zavřít

Lidé mají stále větší zájem o sklady

4. 9. 2006
Autor: Euro.cz

aktuálněNedostatek úložného prostoru v nových bytech nahrává novému realitnímu byznysu - výstavbě skladových prostor, ve kterých si mohou jednotlivci uskladnit lyže, surfy nebo třeba nábytek či oblečení. Takzvané city boxy se v Česku nabízejí přibližně již tři roky, teprve letos však realitní makléři zaznamenali větší poptávku.

aktuálně

BRAND24

Nedostatek úložného prostoru v nových bytech nahrává novému realitnímu byznysu - výstavbě skladových prostor, ve kterých si mohou jednotlivci uskladnit lyže, surfy nebo třeba nábytek či oblečení. Takzvané city boxy se v Česku nabízejí přibližně již tři roky, teprve letos však realitní makléři zaznamenali větší poptávku. O city boxy ale mají zájem i lidé, kteří si chtějí své věci lépe zabezpečit proti krádeži. Přibývá i lidí, kteří potřebují dočasně uložit své věci na bezpečné místo například po dobu rekonstrukce bytu.

Společnosti, které sklady nabízejí, často skupují staré továrny a mění je na skladové boxy. Zájem o ně je ale nyní především v Praze, mimo metropoli je poptávka malá. Realitní odborníci nicméně očekávají, že se to v budoucnu změní. V Praze je nyní necelá desítka skladů, kde si mohou lidé uložit své věci. Kóje se pronajímají nejčastěji za cenu od 150 korun na týden. Největší zájem je o boxy ve velikosti jeden až tři metry čtvereční.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).