Menu Zavřít

Lidé jezdí více do lázní za své peníze

2. 10. 2009
Autor: profit

Počet platících návštěvníků lázní v loňském roce stoupl téměř o čtvrtinu na více než 113 tisíc osob. Zároveň se snížil průměrný pobyt na přibližně šest dní.

Autor: Profit

BRAND24

Zkracování pobytu v lázních je trendem moderní společnosti. „Život se zrychluje a jen málo lidí má čas na tradiční jednadvacetidenní lázeňskou kúru,“ uvedla Iveta Jakoubková z agentury CzechTourism. Zatímco předloni strávilo v lázních bezmála 92 tisíc lidí dohromady přibližně 628 tisíc dní, loni si samoplátci zaplatili 696.643 dní při růstu jejich počtu o 23 procent.

Lázeňská zařízení v poslední době lákají klienty na tzv. wellness pobyty, které nabízejí spíše relaxaci než léčbu neduhů. „Češi opět objevili kouzlo lázní, a to nejen z pohledu unikátních přírodních zdrojů a léčebných metod. Důvodem rostoucí návštěvnosti jsou naplněná očekávání, která si s pobytem v lázních spojujeme,“ dodala Jakoubková. Ucelený přehled devíti desítek tuzemských lázní nabízí portál www.lecebne-lazne.cz., kde si pacienti mohou vybrat vhodné zařízení pro své potíže.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).