Menu Zavřít

Lidé a firmy

14. 4. 2008
Autor: Euro.cz

ARCELORMITTAL OSTRAVA Sanjay Samaddar Sedmačtyřicetiletý Ind Sanjay Samaddar je novým prvním mužem v představenstvu největší tuzemské ocelářské firmy ArcelorMittal Ostrava. Na pozici předsedy vystřídal Němce Gregora Münstermanna. Samaddar dosud zastával funkci marketingového ředitele skupiny pro východní Evropu.

ALSTOM Petr Brzezina Novým prezidentem české a slovenské pobočky strojírny Alstom je od dubna Petr Brzezina. Dříve ve firmě pracoval jako generální ředitel divize retrofitů. Ve funkci zemského prezidenta nahradí Bohuslava Tušku, který před rokem zemřel.

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Václav Roubíček Senátor za ODS Václav Roubíček zůstane na další tři roky prezidentem zájmového uskupení Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje. Organizace, která má v současnosti 141 členů, sjednocuje regionální aktivity a podílí

se na přípravě programových dokumentů.

MEMOS SOFTWARE Josef Doležal

Do funkce ředitele nově vytvořené divize pro internetová řešení společnosti Memos Software byl jmenován Josef Doležal. Ve své dřívější praxi mimo jiné navrhoval a řídil webové prezentace či internetové aplikace pro společnosti Emco, CZ Press a České dráhy.

TELEFÓNICA O2 František Schneider Jesús Perez de Uriguen Novým výkonným ředitelem pro korporátní zákazníky společnosti Telefónica O 2 jmenovalo vedení firmy Františka Schneidera. Poslední čtyři roky působil jako generální ředitel české a slovenské pobočky společnost Dell. Od května bude mít Telefónica O2 také nového výkonného ředitele pro finance. Bude jím Jesús Perez de Uriguen, který nahradí Ramona Rose.

ALFA PLASTIK Luděk Šarman Bruntálský výrobce plastových přepravních obalů Alfa Plastik má od dubna nového generálního ředitele. Stal se jím Luděk Šarman, bývalý dlouholetý šéf společnosti Osram Bruntál. V nové funkci nahradil Aleše Hermu.

BRAND24

ARTHUR D. LITTLE Milan Vondráček Do poradenské společnosti Arthur D. Little nastoupil znalec v oblasti energetiky a utilit Milan Vondráček. Na starosti bude mít mimo jiné ekonomické regulace, analýzy evropských energetických trhů a strategického plánování. Svoji kariéru začal v ropné společnosti Total. Od roku 2006 pak působil ve Skupině ČEZ jako specialista na plánování.

EGON ZEHNDER INTERNATIONAL Nicolas von Rosty Poradenská společnost Egon Zehnder International jmenovala manažerem kanceláře v České republice a na Slovensku Nicolase von Rostyho.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).