Menu Zavřít

Lidé a firmy

31. 1. 2005
Autor: Euro.cz

KPMG Akira Tashiro Společnost KPMG Česká republika získala novou posilu pro svou pražskou kancelář - Akiru Tashiru. Bude rozvíjet vztahy KPMG s japonskými investory. Hlavním cílem specializované japonské sekce je udržet a rozvíjet dobré vztahy se současnými japonskými klienty a navázat spolupráci s klienty novými.

KPMG Akira Tashiro Společnost KPMG Česká republika získala novou posilu pro svou pražskou kancelář - Akiru Tashiru. Bude rozvíjet vztahy KPMG s japonskými investory. Hlavním cílem specializované japonské sekce je udržet a rozvíjet dobré vztahy se současnými japonskými klienty a navázat spolupráci s klienty novými. Před svým nástupem do KPMG v roce 1999 pracoval ve společnosti, zabývající se správou nemovitostí. Specializoval se zejména na služby pro cizí státní příslušníky žijící v Tokiu. Akira přináší do týmu bohaté zkušenosti, které získal v KPMG Tokyo jako auditor pro japonské klienty a rovněž v oddělení outsourcingu, kde poskytoval služby v oblasti účetnictví, mzdové agendy, daní a sociálního pojištění. Tashiro se narodil v Japonsku, kde absolvoval bakalářské studium na Maiji University, obor ekonomika. SKANSKA SK Tibor Štefančík Proces začleňování společnosti Klimavex Košice do struktur skupiny Skanska v České a Slovenské republice pokročil volbou Tibora Štefančíka do představenstva slovenské pobočky. Nadále zůstává také generálním ředitelem Klimavexu. Po úspěšném působení v košickém závodě VÚST A. S. Popova začal v roce 1989 podnikat v oblasti oprav a servisu vzduchotechnických zařízení a stál u založení společnosti Klimavex. Tam prošel různým pracovním zařazením od montéra vzduchotechnických zařízení až po předsedu představenstva a generálního ředitele společnosti. Klimavex Košice patří mezi lídry na slovenském trhu v oblasti projektování, montáží a servisu klimatizačních systémů, systémů na odprašování, chlazení a ohřev a na dodávky v oblasti měření a regulací. Je další slovenskou společností, která se stala součástí koncernu Skanska. Již dříve podobným způsobem převzala tato stavební skupina firmu Banské stavby Prievidza, která od roku 2005 působí pod názvem Skanska BS. GTS CENTRAL EUROPE Tamás Polgár Společnost GTS Central Europe jmenovala Tamáse Polgára novým vrchním výkonným ředitelem společnosti. Polgár v této pozici nahrazuje Lou Totha, který na konci ledna 2005 odchází do důchodu, patří mezi zakladatele GTS CE a přes jedenáct let se podílel na rozvoji firmy. Poslední rok Polgár působil jako poradce pro společnost Group Menatep Limited a aktivně se účastnil i nedávno ohlášené akvizice společnosti Aliatel a její slovenské pobočky Aliatel Slovakia. DHL EXPRESS Joachim Schäfer

Společnost DHL Express Česká republika, poskytovatel expresních kurýrních služeb, má od začátku roku nového marketingového a obchodního ředitele. Stal se jím Joachim Schäfer, který ve funkci vystřídal Seana Bradleyho. Schäfer v minulosti zastával řadu vedoucích funkcí, zejména v oblasti logistiky, dopravy a reengineeringu. Od roku 2001 působil v německé Deutsche Post AG, mateřské společnosti DHL, kde se věnoval hlavně korporátnímu řízení a strategickým projektům. Ve volném čase se věnuje především sportu - pravidelně běhá maratony ve Vídni, Frankfurtu a Hamburku.

FACILITY Michal Beneš Šéfem IT divize poradenské společnosti Facility byl jmenován Michal Beneš, který doposud ve společnosti působil na pozici manažera. V nové roli se chce Beneš soustředit na další rozvoj firmy. Michal Beneš působí ve Facility již dva roky, během nichž vedl řadu projektů v oblasti vývoje i implementace systémových řešení. Podílel se na implementaci obchodních systémů a systému řízení cash flow. Byl rovněž vedoucím vývojového týmu aplikací FaciCredit a FaciMap. Podle nového ředitele IT jsou již nyní ve fázi plánování rozsáhlejší vývojové projekty, které budou navazovat na stávající produktovou základnu Facility. ČESKÁ POJIŠŤOVNA Marie Kovářová

Nejvyšší vedení ČP počátkem března posílí Marie Kovářová. Stane se náměstkyní generálního ředitele pro klientský servis. Do její kompetence bude spadat mimo jiné řízení komunikačního centra a správa pojištění. „Vzhledem k rostoucímu významu klientského servisu jsme rozhodli o změně v organizační struktuře společnosti, spočívající v ustavení nové funkce náměstka, zodpovědného za tuto oblast,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel pojišťovny Ladislav Bartoníček. Kovářová přichází z poradenské společnosti McKinsey & Company, kde pracovala na pozici vedoucího projektů v Čechách a v Německu. Zabývala se mimo jiné optimalizací administrativních a výrobních procesů a obchodem. V České pojišťovně již působila v letech 1997-1999 jako pojistný matematik.

CONTENT24

HAY GROUP Scott Marlowe

Zakladatel poradenské společnosti Hay Group v Česku a současný Country Manager Petr Kadlec odchází po 12 letech úspěšného budování firmy ze společnosti, aby se věnoval investiční a poradenské činnosti pro malé dynamické firmy. V čele české pobočky Hay Group jej nahradí jeho spolupracovník Scott Marlowe.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).