Menu Zavřít

Lidé a firmy

20. 9. 2004
Autor: Euro.cz

Kdo změnil působiště během minulého týdne? Koho firmy nově angažovaly? Profit přináší informace o dění v personální oblasti.

ŽIVNOSTENSKÁ BANKA Jiří Eigel

Do nově zřízeného odboru řízení obchodu a distribuce retailového bankovnictví Živnostenské banky nastoupil Jiří Eigel . Zodpovědný bude za pobočkovou síť a call centra. Zřízení samostatného odboru si vyžádala expanze banky v oblasti drobného bankovnictví a plánované zdvojnásobení počtu poboček, se kterým banka počítá zhruba do poloviny příštího roku. Eigel se na poli bankovnictví pohybuje již 20 let. Zkušenosti nasbíral v Českomoravské hypoteční bance, Komerční bance a před příchodem do Živnostenské banky v HVB.

CZECH BUSINESS WEEKLY Chris Johnstone

Vydavatel týdeníku Profit, společnost Stanford, začíná od 20. září vydávat časopis Czech Business Weekly. Jeho šéfredaktorem bude britský novinář Chris Johnstone (42) . Vystudoval ekonomickou školu v Londýně a posléze pracoval jako reportér místních novin v Anglii. V posledních čtyřech letech byl zpravodajem pražské pobočky v oblasti podnikatelského prostředí, soutěže a obchodu. Nový časopis naváže na tradici anglicky psaného týdeníku Prague Business Journal, který přestal před několika měsíci vycházet. Určen je především pro vyšší management.

 

PLASTIKA KROMĚŘÍŽ Stanislav Šrámek

Představenstvo společnosti Plastika jmenovalo do funkce generálního ředitele Stanislava Šrámka . Dosud působil ve funkci předsedy dozorčí rady společnosti. Dříve pracoval jako finanční analytik Fondu rizikového kapitálu a finanční ředitel ve společnosti Honda ČR a Total. Dosavadní generální ředitel Miroslav Kučera odchází do důchodu a zůstává členem představenstva. Plastika je dodavatelem lisovaných výrobků z plastů především pro autoprůmysl a kancelářskou techniku. Více než polovinu zaměstnanců firmy tvoří lidé se změněnou pracovní schopností.

BRAND24

ZETOR Luděk Tichý Technickým ředitelem firmy Zetor, tradičního tuzemského výrobce traktorů, se stal Luděk Tichý. Vystudoval pražské ČVUT a je odborníkem na mechanizaci a automatizaci výrobních linek a ekonomiku průmyslu. Do Zetoru přichází ze zbrojařské společnosti Sellier & Bellot, kde působil jako technicko-výrobní ředitel. Byl také obchodním manažerem ČKD Tatra, technickým manažerem v IB Trade a ředitelem pro rozvoj a výrobu ve společnosti Avia. V Zetoru bude mít na starosti hlavně řízení technického rozvoje a přípravy výroby, investiční činnost a rekonstrukci a správu areálu. (dr) MINISTERSTVO MÍSTNÍHO ROZVOJE František Tlapák

Novým tiskovým mluvčím ministerstva pro místní rozvoj se k 1. září stal František Tlapák (34). Ministr Jiří Paroubek ho současně jmenoval ředitelem odboru vnější komunikace ministerstva. Tlapák pracoval od roku 1997 jako novinář především v elektronických médiích - postupně v rozhlasových stanicích Rádio Rokko, Rádio Alfa, Český rozhlas, Frekvence 1, byl také reportérem zpravodajství v TV Praha. Kromě toho spoluzakládal a jako šéfredaktor rok vedl časopis Marketing Journal. Jako externí poradce pro PR se podílel na několika kampaních neziskových akcí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).