Menu Zavřít

Lidé a firmy

20. 6. 2005
Autor: Euro.cz

PPF BANKA Petr Milev Novým generálním ředitelem PPF banky byl jmenován Petr Milev (37). Milev nahrazuje ve funkci Zbyňka Babora, který po úspěšném dokončení transformace banky přechází do PPF. Zde bude zodpovědný za expanzi skupiny do Vietnamu. Milev vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Praze.

PPF BANKA

Petr Milev Novým generálním ředitelem PPF banky byl jmenován Petr Milev (37). Milev nahrazuje ve funkci Zbyňka Babora, který po úspěšném dokončení transformace banky přechází do PPF. Zde bude zodpovědný za expanzi skupiny do Vietnamu. Milev vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Praze. V letech 1993-2000 působil v oblasti investičního bankovnictví v Komerční bance, BNP-Dresdner Bank ČR a Conseq Finance. Od roku 2000 pracoval v PPF, kde zastával nejrůznější vedoucí pozice. Naposledy působil ve funkci výkonného ředitele Global Markets v PPF. ČECHOFRACHT Daniel Šenkýř

Novým obchodním ředitelem Čechofrachtu je Daniel Šenkýř (31). V přední české spedičnělogistické společnosti bude mít na starosti strategické řízení obchodního týmu a rozvoj prodejních kanálů. Šenkýř přišel do Čechofrachtu z konkurenční firmy Gebrüder Weiss, ve které působil jako ředitel pobočky. Zde provedl transformaci týmu obchodních zástupců, byl zodpovědný za obchodně-marketingové kampaně a podílel se na implementaci zákaznického systému CRM. Zkušenosti z oboru spedice a logistiky začal sbírat jako obchodní manažer společnosti DHL International Czech Republic, kde se mu podařilo rozšířit portfolio zákazníků a navýšit obraty. V předchozích zaměstnáních prošel různými manažerskými posty ve společnostech Swift Holding a Sagem S. A. ČR. Vzdělání získal na Fakultě sportu a tělovýchovy na Karlově univerzitě a v současné době dokončuje manažerské studium MBA zaměřené na management a marketing.

HENKEL ČR

Aleš Pastorek

Dosavadní obchodní ředitel divize kosmetiky společnosti Henkel ČR Aleš Pastorek (37) přebírá zodpovědnost za chod a výsledky celé divize. Dochází tak k posílení procesu provázání Henkel-strategií mezi centrálou společnosti a pobočkami v jednotlivých zemích. Pastorek je tímto povýšen na ředitele pro obchod a marketing divize kosmetiky a zodpovídá za její výsledky ve smyslu obratu a zisku. Ve společnosti Henkel ČR působí téměř od roku 1993. Vystudoval ČVUT a znalosti si dále doplnil během ročního studia marketingu a managementu na Open University. Ve volném čase se věnuje sportu, zejména golfu, v oblibě má četbu literatury faktů a biografií slavných osobností z historie.

FINEP & PARTNERS

Pavla Temrová Jan Zachariáš

Na pozici tiskové mluvčí a PR manažerky společnosti Finep & partners nastoupila Pavla Temrová (25). Zodpovědná bude zejména za řízení externí a interní komunikace společnosti a styk se sdělovacími prostředky. Před příchodem do Finepu působila čtyři roky jako IT projektová manažerka u společnosti Active 24 (dříve Globe Internet). Předtím absolvovala roční pobyt v Sillicon Valley za účelem studia IT. V letech 1998-2000 pracovala jako asistentka výkonného ředitele v Asociaci PR agentur (APRA).

Novým ředitelem marketingu Finepu se stal Jan Zachariáš (29). Mezi jeho hlavní úkoly patří sjednocení komunikace současných a připravovaných bytových projektů a posílení pozice firmy na trhu nových bytů. Zachariáš se marketingové komunikaci věnuje již několik let. Dříve pracoval v pobočkách mezinárodních reklamních agentur DDB Praha a JWT pro jejich významné lokální a mezinárodní klienty. Vystudoval ekonomii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze.

PAPIRIUS

Ladislav Šimek

Do společnosti Papirius nastoupil na pozici finančního ředitele Ladislav Šimek. Mezi jeho hlavní úkoly patří kromě finančního řízení společnosti také strategický nákup. Šimek vystudoval VŠE. Poté nastoupil do funkce vedoucího controllingu společnosti Ústecké pivovary, kde zavedl systém controllingových ukazatelů pro řízení podniku. Dále působil jako ekonomický ředitel a od roku 2001 jako generální ředitel společnosti Drinks Union. Od roku 2002 pracoval na pozici Administration Manager ve společnosti Nemak Europe (dodavatel automobilového průmyslu se sídlem v Mexiku).

MEDIATEL

BRAND24

Ivana Soukalová

Ve společnosti Mediatel došlo k další změně ve vrcholném vedení firmy. Novou výkonnou ředitelkou pro obchod se stala Ivana Soukalová. Vystudovala Ekonomickou fakultu na VŠB v Ostravě a tento měsíc dokončí studium MBA na Prague International Business School. Má rozsáhlé zkušenosti ze společností Pražské Pivovary, kde naposledy vykonávala funkci ředitelky pro rozvoj obchodu, a Jitona, kde byla výkonnou ředitelkou pro obchod a marketing. Od roku 2003 pracovala jako nezávislá konzultantka. Spolupracovala na zavádění nových procesů a zefektivnění činností obchodních a marketingových úseků velkých společností (například Eurotel, ČSA, Východočeská energetika a další).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).