Menu Zavřít

Liberecký kraj ocenil nejlepší stavby

21. 9. 2011
Autor: profit

Nové multifunkční centrum v liberecké části Vratislavice získalo ocenění Stavba roku Libereckého kraje. Odbornou porotu oslovilo svou funkčností, kombinací moderních prvků a pohledového betonu a také odvážným řešením interiéru. Výstavba centra přišla na 90 milionů korun.

Foto: Profimedia

U veřejnosti nejvíce bodovalo nové Multifunkční centrum Trojzemí v Hrádku nad Nisou. Svůj hlas mu dalo téměř 30 procent osob, které se zapojily do hlasování prostřednictvím internetu nebo denního tisku. Trojzem tvoří citlivě rekonstruovaný dům na hlavním hrádeckém náměstí, za nímž se skrývá moderní multifunkční přístavba.

BRAND24

Druhé místo v soutěži Stavba roku získala novostavba Kamenářského domu v areálu Muzea Českého ráje v Turnově. Budova je věrnou replikou posledního dřevěného domu ve městě a porotu zaujala především použitím dobových stavebních technik a povedeným exteriérem. Porota ocenila také Obchodní centrum Forum. Dostalo cenu Štěpána Ješe, který je význačnou osobností československého stavitelství v regionu.

Ocenění získal i student Střední průmyslové školy stavební Liberec Vojtěch Feigl za projekt nízkoenergetického konferenčního hotelu. Soutěž pořádal s několika partnery přímo Liberecký kraj.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).