Menu Zavřít

Lesnické firmy vytvořily miliardový gigant Wotan

29. 1. 2010
Autor: profit

Sloučením pěti lesnických firem vznikla společnost Wotan Forest, která se chce zařadit k předním hráčům na českém dřevařském a lesnickém trhu. Letos firma plánuje obrat přes 2,9 miliardy korun a těžbu asi 1,2 milionu krychlových metrů dřeva.

Autor: Profit

BRAND24

Wotan Forest vznikl spojením společností Forest Česká Lípa, Lesy Tábor, Lesy Český Rudolec, Forest Svitavy a Lesní společnost Hradec Králové. Společnost zaměstnává přes tisícovku kmenových zaměstnanců, ke kterým v sezoně přibude dalších asi 500 pracovníků. Lídrem lesnického trhu je se zhruba čtyřmiliardovým obratem Holding LESS podnikatele Jana Mičánka. „Budeme působit v oblasti těžby a obchodu se dřevem. Vlastníkům lesa budeme poskytovat lesnické a související služby včetně pěstování a dodávky lesních sazenic. Naše působnost bude celorepubliková,“ uvedl generální ředitel firmy Wotan Pavel Draštík.

Ve svých pilařských a dřevařských provozech společnost Wotan hodlá ročně zpracovat 300 tisíc krychlových metrů dříví. „Na 200 hektarech lesních školek, ležících ve všech obhospodařovaných regionech, vypěstujeme asi 11 milionů lesních i okrasných sazenic,“ uvedl místopředseda představenstva Dušan Tripes. Významným partnerem firmy v lesnických službách je státní podnik Lesy České republiky. Jediným akcionářem společnosti Wotan Forest je Wotan Invest. V čele představenstva Wotan Invest stojí podnikatel Tomáš Nebeský.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).