Menu Zavřít

Lenovo oznámilo finanční výsledky za druhý kvartál 2011/12

2. 11. 2011
Autor: profit

Společnost Lenovo dnes oznámila finanční výsledky za druhý kvartál, který skončil 30. září. Lenovo se stalo druhým největším výrobcem počítačů na světě poté, co v předchozím čtvrtletí obsadilo třetí příčku, což ukazuje na rychlý růst společnosti.

Foto: Lenovo

Ve druhém čtvrtletí celosvětové dodávky počítačů společnosti Lenovo vzrostly o 35,8 % v porovnání s předchozím rokem, což sedmkrát převyšuje růst celého počítačového průmyslu (5 %). Toto čtvrtletí je desáté v řadě, kdy společnost Lenovo rostla rychleji než počítačový průmysl, a osmé čtvrtletí v řadě, kdy společnost rostla nejrychleji mezi top 4 dodavateli počítačů.

Příjmy společnosti, které vyváženě rostly ve všech regionech a produktových segmentech, dosáhly ve druhém čtvrtletí meziročního nárůstu o 35,2 % a činí rekordních 7,8 miliard USD. Lenovo také dosáhlo zatím nejvyššího podílu na trhu 13,5 %* a posílilo pozici v Číně, na vyspělých i rozvíjejících se trzích. (*Podle předběžných údajů IDC WW PC Tracker, 2011Q3 )

Čistý zisk společnosti vzrostl ve druhém čtvrtletí o 87,9 % a dosáhl 144 miliónů USD. Hrubý zisk společnosti ve druhém čtvrtletí vzrostl meziročně o 59,8 % a dosáhl 948 miliónů USD. Provozní zisk společnosti činil 166 miliónů USD, což je nárůst o 55,3 % v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Zisk před zdaněním činil 165 miliónů USD, což je o 62,3 % víc než ve druhém čtvrtletí loňského fiskálního roku.

Výsledky společnosti Lenovo v tomto čtvrtletí jsou vynikající. I přes značné investice do budoucího rozvoje náš zisk před zdanění rostl a překonal naše cíle,“ řekl Liu Chuanzhi, předseda představenstva společnosti Lenovo.

BRAND24

V posledních dvou kvartálech se nám podařilo posunout se v celosvětovém měřítku ze čtvrté příčky na druhou. Dosáhli jsme vyrovnaného růstu na všech trzích, ve všech produktových kategoriích a regionech. V Číně pokračujeme v našem prvenství, zatímco na rozvíjejících se trzích jsme rostli třikrát rychleji než trh. Vedle významného růstu profitability se nám podařilo i rekordně zvýšit podíl na trhu,“ řekl Yang Yuanqing, CEO společnosti Lenovo. „Jsme optimističtí, co se týče budoucnosti na PC trhu. Naším cílem je nejen stát se vedoucí společností v oblasti tradičních počítačů, ale výrazně posunout celý trh dopředu včetně nových produktů, jako jsou smartphony a tablety.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).