Menu Zavřít

Leasingová společnost prvně mezi cestovkami

14. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Loni byly formou splátek financovány zájezdy za 900 milionů korun

Členem Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) se vůbec poprvé v historii stala leasingová společnost. Jde o GE Money Multiservis, lídra splátkového prodeje v České republice. Důvodem je především výrazný nárůst klientů, kteří své dovolené financují formou půjček. A těsnější spolupráce mezi asociací a leasingovou firmou prý umožní klientům snadnější cestu k nákupu dovolené na splátky.
„GE Money může díky členství prezentovat své nabídky našim cestovním kancelářím a naopak cestovky mohou nabízet financování svých zájezdů přes GE Money,“ vysvětlil spolupráci Tomio Okamura, člen prezidia a mluvčí AČCKA. Ze statistiky asociace vyplývá, že loni byly formou splátek financovány zájezdy za 900 milionů korun.
Členem asociace se „leasingovka“ stala čtvrtého září. Načasování je záměrné. Prodejci se totiž už chystají na Vánoce. „Loni dostali Češi pod stromeček poukázky na zájezdy za jednu miliardu korun,“ uvedl Okamura. Letos by prý tuto sumu mohla zvednout právě těsnější spolupráce splátkové společností a cestovních kanceláří.
Konkurenční Home Credit nyní o přidruženém členství v AČCKA neuvažuje. „Spolupracujeme přímo s partnerskými cestovními kancelářemi, jejichž počet v letošním roce dosáhl již 120,“ sdělila týdeníku EURO mluvčí společnosti Olga Mužíková s tím, že do budoucna není užší spolupráce s profesními organizacemi cestvního ruchu vyloučena. AČCKA v současnosti sdružuje 271 cestovních kanceláří a agentur, takže je jejich největším profesním sdružením v Česku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).