Menu Zavřít

Lázně v Kyselce jdou do dražby

7. 2. 2005
Autor: Euro.cz

Dražbu chátrajících lázní Kyselka na Karlovarsku pořádá 23. února aukční síň Naxos. Známa už je minimální cena - 37 milionů korun. Areál se nachází v prostředí lesnatého údolí Ohře v Doupovských horách, přibližně 10 kilometrů od Karlových Varů. Lázně nechal vybudovat v 19.

BRAND24

století Heinrich Mattoni, který kromě provozu lázní vyvážel minerální vodu z Ottova pramene do celého světa. Mezi architektonicky cenné stavby patří zejména kolonáda Ottův pramen, Vilemínin dvůr, Švýcarský dvůr v alpském stylu, Jindřichův dvůr, Mattoniho vila (Zámecký hotel) vídeňského architekta Haybecka a další. Většina objektů však potřebuje zásadní rekonstrukci.

Na majetek společnosti Bad Giesshübler Touristik, která vlastní společnost Lázně Kyselka, byl prohlášen konkurz. Firma neuhradila ani šestimilionovou pokutu, kterou jí udělil místní stavební úřad za nedostatečné zajištění historické památky. Podle dosavadních informací nebude město trvat na tom, aby nový majitel obnovil lázeňské služby. Lázně chátraly již za totality, až do privatizace v roce 1992 v nich však sídlila dětská léčebna. Poté se několikrát vyměnili majitelé, sliby o investicích však žádný z nich nenaplnil.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).