Menu Zavřít

Lákavý Karibik

31. 8. 2007
Autor: Euro.cz

J&T

BRAND24

Skupina J&T připravuje výstavbu pětihvězdičkového hotelového komplexu, lázní, golfového hřiště a přístavu pro 80 jachet v Karibiku. Na maličkém ostrově Salt Cay, jenž je jedním ze čtyřicítky ostrůvků britského zámořského teritoria Turks & Caicos Islands, vyroste 130 apartmánových vil a 75 rezidencí na ploše přes 320 hektarů. Náklady na vybudování střediska přesáhnou 600 milionů dolarů, operátorem by měl být některý ze světových hotelových řetězců. Majitelem pozemků s nárokem na část výnosů z projektu je Mario Hoffmann – majoritní vlastník a předseda správní rady společnosti Istrokapital.
„Záměr přesně zapadá do strategie budovaní sítě luxusních hotelů. Společnost J&T chce i nadále investovat do unikátních projektů i za cenu partnerství. V budoucnu si umíme představit vytvoření silné společnosti vlastnící tato aktiva a její umístění na veřejný kapitálový trh formou IPO,“ říká Peter Korbačka, partner skupiny J&T a předseda představenstva J&T Real Estate. Partner skupiny Hoffmann tvrdí, že mu obchod umožní udržet si vztah k ostrovu, jenž „mu přirostl k srdci“, zároveň jím prý podpoří základ svého podnikání, jímž zůstává retailové bankovnictví.
Hotelový byznys je jednou z aktivit společnosti J&T i na Slovensku, kde buduje dva pětihvězdičkové hotely. Další dvě luxusní ubytovací zařízení zrekonstruuje do roku 2011 ve Vysokých Tatrách. V Česku připravuje přestavbu bývalé budovy ČSOB na Senovážném náměstí na přepychový hotel, který bude provozovat Le Meridien. Firma prý rovněž dokončuje akvizici exkluzivního hotelového objektu v Moskvě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).