Menu Zavřít

Kurz koruny je pod vlivem voleb

8. 9. 2009
Autor: profit

Ústavní soud v úterý 1. září odsunul předčasné volby na neurčito, protože rozhodl odložit vykonavatelnost rozhodnutí prezidenta o jejich vyhlášení. Tento krok se podepsal na vývoji koruny, a to především vůči euru.

Autor: Jakub Stadler

Koruna k euru byla během týdne pod prodejním tlakem. Z pondělní úrovně 25,40 klesla ve středu na 2týdenní minimu 25,75. Na závěr týdne koruna se vrátila na 25,55 CZK/EUR. Vedle prodejního tlaku na středoevropské měny se částečně projevila nervozita vyvolána nejistotou ohledně předčasných voleb. V nejbližších dnech by koruna mohla projít mírnou korekcí a oslabit na 25,80 CZK/EUR. Důležité bude, jak rychle se podaří najít řešení současného politicko-ústavního problému. V horizontu týdnů očekáváme další stabilizaci v pásmu 25,5-26,0 CZK/EUR. Na závěr roku nadále držíme odhad kurzu 25,20 CZK/EUR.

BRAND24

Začátek týdne přinesl oslabení koruny k dolaru o 35/ haléřů až na 18,10 CZK/USD ve středu. Na závěr týdne se kurz vrátil pod hranici 18 korun za dolar. Krátkodobě očekáváme pokračování volatilního obchodování v širokém pásmu kolem 18 korun za dolar. Na konci roku očekáváme i posílení koruny pod 17,50 korun za dolar.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).