Menu Zavřít

Které zajištěné fondy lze nyní koupit

22. 10. 2007
Autor: Euro.cz

ČSOB • ČSOB Světový jumper 1 – výnos je vázán na koš 30 akciových titulů. Jestliže hodnota koše překročí počáteční hodnotu o minimální určené procento, pak bude fond předčasně ukončen. To činí 10 procent v listopadu 2009, 15 procent v listopadu 2010, 20 procent v listopadu 2011 a 25 procent v listopadu 2012. V závislosti na pořadí pozorování bude kapitálový výnos fondu ve výši 16 procent, 24 procent, 32 procent nebo 40 procent.

• ČSOB Světový reverzní swing 2 – krátký fond trvající dva roky a jeden měsíc, výnos je vázán na vývoj koše 30 světových akcií. Bude stanoven takto: od maximálního výnosu ve výši 100 procent odečítáme 4 procenta násobená počtem akcií, které vzrostly nebo poklesly o 20 nebo více procent během nějakého z měsíčních pozorování.

• ČSOB Bankovního růstu 2 využívá investice do atraktivního odvětví bankovnictví, které disponuje velkým potenciálem, akcie předních bankovních domů vykazují růstový trend, trvá čtyři roky a jeden měsíc.

• ČSOB Evropského nemovitostního růstu 4 – fond při splatnosti po šesti letech a jednom měsíci vyplatí investorům celou hodnotu vložené investice navýšenou o výnos odvozený od vývoje hodnoty akciového indexu EPRA (evropský nemovitostní index).Všechny čtyři fondy lze nakoupit do 29. října.

Česká spořitelna • ESPA ČS zajištěný fond 30 je sice nazvaný zajištěný, nicméně je garantovaný, slibuje až 60procentní možný výnos za pět let při zajištěné 90procentní návratnosti investované částky. V každém sledovaném období lze investici zhodnotit až o 12 procent, do fondu je možné vstoupit do 29. října.

• ESPA-ČS zajištěný fond 31 slibuje až 40procentní možný výnos za pět let a plnou návratnost investované částky. V každém sledovaném období může i investici zhodnotit až o osm procent, do fondu je možné vstoupit do 29. října.

Komerční banka • KB Ametyst 2 – pětiletý zajištěný otevřený podílový fond Investiční kapitálové společnosti Komerční banky je možné nakoupit do 9. listopadu. Ke dni splatnosti tohoto fondu klient obdrží nejvyšší ze tří následujících hodnot: buď aktuální hodnotu podílového listu, nebo 85 procent nejvyšší hodnoty podílového listu fondu za dobu je-

ho trvání, nebo sto procent investovaných prostředků.

Pioneer Investments • Pioneer – zajištěný fond 1 Pioneer – je otevřeným chráněným podílovým fondem, takže do něj lze investovat nejen jednorázově, ale i pravidelně, chrání a zajišťuje 90 procent historicky nejvyšší úrovně zhodnocení, aniž by omezoval jeho horní výši. Doporučený investiční horizont jsou tři roky. Portfolio fondu je tvořeno českými státními dluhopisy a akciovými podílovými fondy skupiny Pioneer Investments.

Pioneer – zajištěný fond 2 – je otevřeným zajištěným podílovým fondem, oproti Pioneer – zajištěného fondu 1 je zde počáteční hodnota fondu zajištěna na konci tříletého horizontu. Kdykoliv však v průběhu této doby vzroste hodnota fondu o pět procent, zvyšuje se ochranná úroveň o tento výnos na další tři roky. Ochranná úroveň přitom nemůže nikdy klesnout. Portfolio fondu je tvořeno českými státními dluhopisy a akciovými a dluhopisovými podílovými fondy skupiny Pioneer Investments.

ING Investment Management

BRAND24

ING Český kontinuální click fond Euro – nabízí příležitost podílet se na potenciálním růstu indexu Euro Stoxx 50 při zachování chráněné hodnoty portfolia ve výši 90 procent. Jednou měsíčně může být zvýšena chráněná hodnota portfolia fondu – takzvaný „click“. To se děje pouze v případě, že došlo k navýšení hodnoty aktiv fondu od posledního kliku.

ING Continuous Click Fund Eurotop 100 – otevřený akciový fond nabízí příležitost podílet se na růstovém potenciálu indexu Eurotop 100 při zachování chráněné hodnoty portfolia ve výši 90 procent. Jednou měsíčně bude báze upravena – zvýše na o tzv. „click“. Tak se děje i pokaždé, kdy se navýší hodnota fondu od posledního „clicku“.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).